brug Weeshuiswijde Coevorden

ontwerp
Voor bij het Gemeentehuis in het historische centrum van Coevorden ontwierp ipv Delft een 100 meter lange zwevende loper. De licht vormgegeven brug verbindt het Kasteel van Coevorden met de Markt. Vanaf de meanderende brug heeft de gebruiker zicht op de heringerichte Weeshuisweide en de herstelde motte waarop het gerestaureerde kasteel is gebouwd. De brug heeft een luchtige uitstraling. Dankzij een lichte draagconstructie en ranke stalen buispalen lijkt de brug over de Weeshuisweide te zweven. Het deel van de loper voor het Gemeentehuis ligt in het maaiveld. Hier zijn de houten vlonderdelen en het hekwerk geplaatst op in het werk gestorte betonplaten.

hekwerk
Het visueel doorlopende hekwerk benadrukt de vloeiende lijn van het ontwerp en vormt de begrenzing van het terrein van het Gemeentehuis. Om aan te sluiten op de wandelroute rond de Weeshuisweide is het hekwerk voor het nieuw gebouwde Gemeentehuis plaatselijk onderbroken.

realisatie
Dankzij slimme keuzes en doordachte detaillering ontwierp ipv Delft deze brug tegen relatief lage kosten.

specificaties
afmetingen: l=100 m
uitvoeringskosten: € 340.000
oplevering: 2011

projectlocatie

meer informatie?

Adriaan_MG_8336

bel Adriaan Kok:
015 750 25 70

projectteam
Niels Degenkamp
Adriaan Kok

vergelijkbare projecten