bruggen Schoenmakerspark Etten-Leur

hart
In nieuwbouwwijk Schoenmakershoek in Etten-Leur vormt het Schoenmakerspark het kloppend hart. Aan de zuidzijde landen de bruggen aan op een brede, lichte trappartij naar ontwerp van de landschapsontwerpers van Donker Groen. Vanaf de trappartij is de uitwaaierende draagconstructie goed te bekijken.

buisliggers
De identieke bruggen combineren een uiterst ingetogen en transparant hekwerk met een opvallende, maar tegelijkertijd eenvoudige constructie. De buisliggers die de draagconstructie van de brug vormen komen halverwege de twintig meter brede overspanning een centimeter of vijftig boven het brugdek uit. Naar de oevers toe wijken de liggers steeds verder uit naar buiten, zodat een opengewerkte constructie ontstaat. Leuk detail is dat de buisliggers, daar waar ze boven het dek uitkomen het hekwerk letterlijk naar binnen drukken. De slanke, plaatstalen balusters van het hekwerk zijn hier plaatselijk geknikt. Het hekwerk bestaat verder uit rvs spankabels en een ronde rvs handregel.

plaatsing
De bruggen zijn in zijn geheel in een werkplaats in Vlissingen gemaakt en vervolgens per vrachtwagen naar Etten-Leur gebracht. Daar trok de plaatsing van de fietsbruggen veel bekijks.

specificaties
afmetingen: l=30 m | b=7 m (dek 3,5 m)
oplevering: 2010

projectlocatie

 

meer informatie?

bel Adriaan Kok:
015 750 25 70

projectteam
Adriaan Kok

vergelijkbare projecten