bruggenarchitectuur Het Jeurlink Deventer

zorgvuldig vormgegeven bruggen
In de Deventerse wijk Het Jeurlink liggen 63 bruggen van ipv Delft. De gemeente vroeg ons voor de bruggenarchitectuur van zowel de verkeersbruggen als de fiets-/voetgangersbruggen en een aantal privé-bruggen. In totaal gaat het om 10 verschillende brugtypen. De bruggen moesten goed passen in de landelijke sfeer van de wijk. Mede daarom, en vanwege het grote aantal, koos ipv Delft voor vriendelijk en zorgvuldig vormgegeven bruggen met een eenvoudig en uitnodigend karakter.

bruggenarchitectuur
De bruggenarchitectuur van de bruggen sluit aan bij de moderne maar bescheiden architectuur van Het Jeurlink. Ondanks kleine verschillen in bijvoorbeeld brugdek of handregel hebben alle bruggen dezelfde vormentaal.

Belangrijkste familiekenmerk zijn de hekwerken, die erg rank en open zijn zodat er in de ecologische zones veel contact is met de natuur. In deze zones zijn ook de brugdekken voorzien van stalen roosters om het contact te versterken.

samenwerking
ipv Delft begeleidde, in samenwerking met Pieters Bouwtechniek, zowel aanbesteding als realisatie. Door de eenvoudige constructie en het sobere hekwerk is dit maatwerkproject gerealiseerd binnen een standaard budget.

specificaties
afmetingen: 59 bruggen | l=9 – 43 m | b=1 – 3,5 m
uitvoeringskosten: € 1.756.952
oplevering: 2005

projectlocatie

meer informatie?

Ivo_MG_8194

bel Ivo Mulders:
015 750 25 73

projectteam
Ivo Mulders

vergelijkbare projecten