De Boomgaarden Wageningen

romantiek
Voor het brugontwerp lieten we ons inspireren door de locatie, een voormalige boomgaard in Wageningen waar een nieuwbouwwijk verrees. Het gebruik van hout in het hekwerk en de kromming van zowel dek als hekwerk komen voort uit de romantiek van een boomgaard.

U-profiel
We kozen voor eenvoudige bruggen met een stijlvol en uniek hekwerk bestaande uit stalen balusters en houten balken die door de balusters heen lopen. Op de betonnen calamiteitenbrug lopen de balken door op de zijkanten van het dek, op de fiets- en voetgangersbruggen staat het hekwerk op de stalen randliggers. Door deze liggers, standaard U-profielen, in een toog te walsen en vervolgens onder een hoek te plaatsen, ontstaat een uniek ontwerp dat eigenlijk heel eenvoudig is. De bruggen versmallen naar het midden toe en zijn getoogd, waardoor gebruikers zich bewust worden van het feit dat ze een watergang passeren.

buitenstijl
Behalve de drie bruggen voor deze wijk, ontwierpen we ook de complete buitenstijl bestaande uit lichtmasten, brievenbussen en bewegwijzering.

specificaties
afmetingen: l=8,2 m | b=1,3 m; l=12 m | b=1,8 m; l=10,3 m | b=3,5 m
uitvoeringskosten: 76.281,- euro (prijspeil 2003)
oplevering: 2003

projectlocatie

meer informatie?

hovenring designer

bel Adriaan Kok:
015 750 25 70

projectteam
Adriaan Kok

vergelijkbare projecten