De Tanerij Zwolle

nieuwe voetgangersbrug
Om de bereikbaarheid van het nieuwe theater De Spiegel en andere gebouwen op het Noordereiland te verbeteren, wilde Zwolle een nieuwe voetgangersbrug over de Achtergracht. Het moest een brug met bijzondere uitstraling zijn, die paste bij de moderne architectuur van het theater. De gemeente vroeg drie partijen een ontwerp te maken en koos uiteindelijk voor ipv Delft.

brug met twee routes
De verticale belijning van het naastgelegen theater en de gewenste kromming van de brug inspireerden het uiteindelijke ontwerp. Door de afwezigheid van diagonalen in de vakwerkligger, het sobere hekwerk en de vlakke onderzijde van de brugdekken valt de voetgangersbrug vooral op door haar vorm. Dit geldt ook `s nachts, want in de handregels is verlichting opgenomen. De brug voor De Tanerij is een gekromde, lensvormige vierendeelligger met twee brugdekken.

Hiervan is het onderste dek toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

specificaties
afmetingen: l=50 m | b=4,3 m
uitvoeringskosten: € 486.000
oplevering: 2011

projectlocatie

meer informatie?

Adriaan_MG_8336

bel Adriaan Kok:
015 750 25 70

projectteam
Adriaan Kok
Teun Teeuwisse

vergelijkbare projecten