fietsbrug N274 Onderbanken

tracé en fietsbrug in het landschap
In het Limburgse Onderbanken wordt momenteel  een nieuwe fietsbrug over de N274 ten noorden van Schinveld gebouwd. We ontwierpen de 188 meter lange brug en het gehele tracé van 350 meter in nauwe samenwerking met kunstenaar Marijke de Goey, de gemeente Onderbanken, de provincie Limburg en IBA. Voorafgaand aan het ontwerp voerden we een variantenstudie uit om het meest geschikte tracé te bepalen. Het tracé houdt het landschap zo open mogelijk. 

in situ beton
De brug van in het werk gestort beton is opgedeeld in overspanningen van een kleine dertig meter per stuk. Hierdoor ontstaat een helder en continu beeld, en is de ruimte onder de brug vrij in te delen. Toepassing van het in situ beton zorgt er onder meer voor dat de brug één lang geheel vormt en maakte de slanke steunpunten mogelijk. Het dek is voorzien van voorspanning.

kunstobjecten
Marijke de Goey ontwierp een drietal kunstobjecten die zijn geïntegreerd in het brugontwerp en de poortfunctie van de brug visualiseren. De brug ligt tenslotte dicht bij de Duitse grens en markeert de overgang naar het Limburgse landschap.

specificaties
afmetingen: 330 m tracé, brug 188 m
oplevering: december 2018

projectlocatie

 

meer informatie?

brug ontwerper bij ipv Delft

bel Joost Vreugdenhil:
015 750 25 77

projectteam
Joost Vreugdenhil
Gerhard Nijenhuis

vergelijkbare projecten