Hilversum Kanaal `s Graveland

aanvullende fietsbrug
De bestaande, monumentale verkeersbrug over het Hilversums Kanaal was te smal en daardoor gevaarlijk voor fietsers. ipv Delft kreeg de opdracht een nieuwe, evenwijdig gelegen fietsbrug te ontwerpen om snel en langzaam verkeer te scheiden. De nieuwe brug moest de bestaande brug (naar ontwerp van Anton Mussert) in zijn waarde en in het zicht laten.

vormgeving
Belangrijk uitgangspunt was dat de vormgeving van de nieuwe brug die van de bestaande zou versterken. Voor de nieuwe brug kozen we een stalen doosconstructie als brugdek. Samen met de aan de buitenzijde van de doosconstructie bevestigde balusters refereert de nieuwe brug sterk aan de hoge stalen randligger met verticale verstevigingsribben van de oude brug.

Hierbij is de maatvoering van de oude brug overgenomen en zijn de traditionele klinknagels vervangen door bouten.

begeleiding
We ontwierpen de stalen fietsbrug over het Hilversums Kanaal en begeleidden de esthetische uitvoering.

projectlocatie

projectteam
Bas Wallert

vergelijkbare projecten