voetgangersbrug Koningshaven Apeldoorn

comfortabele brug
Voor appartementengebouw `Het Potlood` aan de Koningshaven in Apeldoorn lag sinds de oplevering een voetgangersbrug die het gebouw ontsloot. Deze bestaande brug was echter niet naar wens, vooral oudere bewoners hadden moeite met de steile helling en de twee togen in de brug. De gemeente vroeg ipv Delft een ontwerp te maken voor een nieuwe, comfortabele brug.

passend bij de omgeving
Uitgangspunt van het ontwerp was dat de voetgangersbrug een comfortabele helling moest hebben en diende aan te sluiten bij de omgeving. De lichte kromming van het stalen brugdek levert niet alleen de meest logische route op, maar sluit ook aan op de kromme lijnen in het landschapsontwerp.

Verder is de vormgeving afgestemd op de hoekige vormen van gebouw `Het Potlood` en is de brug zo slank mogelijk uitgevoerd. Behalve de 20 meter lange brug bij de entree, ontwierp ipv Delft ook het hekwerk van het bordes, een kortere brug en de overbrugging van een lichtkoepel in het maaiveld.

projectlocatie

meer informatie?

Ronald_MG_8450

bel Ronald Rozemeijer:
015 750 25 71

projectteam
Gerhard Nijenhuis
Ronald Rozemeijer
peter van Meir

vergelijkbare projecten