busbaanbrug Almere

verhoogde busbaan

De gemeente Almere wilde de capaciteit van de busbaan tussen het centrum en het station vergroten en vroeg ipv Delft mee te denken over de mogelijkheden van een verhoogde busbaan.

Na een schetsmatige verkenning stelden we een verhoogde betonnen busbaan voor. Uiteindelijk hebben we het ontwerp tot vo-niveau uitgewerkt en de gemeente geadviseerd over de wijze van aanbesteding.

brug voor de toekomst

De brug grenst aan de Oostkavels, een nieuwbouwlocatie in ontwikkeling, en het stadhuis. In het ontwerp van de Busbaanbrug is rekening gehouden met de toekomstige bebouwing.

Daarnaast was het belangrijk dat de brug er ook de komende tien jaar, tijdens de ontwikkeling van de Oostkavels, mooi uit zou zien. Zo is de kleurstelling van de betonnen brug afgestemd op de reeds bestaande bebouwing naast de busbaan. Verder is het ontwerp zo rustig en logisch mogelijk.

Dit zorgt ervoor dat het in de toekomst goed geïntegreerd kan worden met de nieuwe bebouwing. Er is bijvoorbeeld rekening gehouden met de plaatsing van de steunpunten ten opzichte van de toekomstige bebouwing.

specificaties

afmetingen: l=200 m | b=10,4 m
uitvoeringskosten: € 4.000.000
oplevering: 2011

projectlocatie

meer informatie?

Johan_MG_0597

bel Johan Büdgen:
015 750 25 74

projectteam

Johan Büdgen
Sietse Cieraad

vergelijkbare projecten