fbpx

kademuur, hekwerk en vlonders Veenderij

Veenderij

In opdracht van het Ontwikkelingsbedrijf Veenendaal-Oost en Buro Boot ontwierpen we de gemetselde kademuur, het hekwerk en een aantal vlonders voor nieuwbouwlocatie Eiland-L in het project Veenderij. Daarnaast ontwierpen we twee fietsbruggen die de wijk ontsluiten. Uitgangspunt was het stedenbouwkundig ontwerp voor de locatie, gemaakt door INBO.

stijlvol metselwerk

Het ontwerp van de kademuur onderscheidt zich in subtiliteit. Het metselwerk heeft een vlakverdeling, waarbij er twee baksteenmixen zijn toegepast en de verschillende vlakken onderling subtiel terugliggen danwel uitsteken ten opzichte van elkaar. Een zorgvuldig gedetailleerde antracietkleurige deksloof vormt het verbindend element tussen hekwerk en kademuur.

maatwerk hekwerk

Het hekwerk dat op de kademuur staat, gaven we een ingetogen en eigentijdse vormgeving. Het bestaat uit een repeterend basiselement, dat de vorm van een nietje heeft en via de doorlopende horizontale staalkabels onderling is verbonden. Voor de hoeken ontwierpen we een maatwerk oplossing, waarbij de staalkabels zijn vervangen door stalen stafmateriaal.

De visueel aaneengesloten modulaire elementen zorgen voor een rustig, ritmisch beeld, dat goed bij de kademuur en de achtergelegen bebouwing past. De hekjes zijn samengesteld uit verzinkte en donker antraciet gecoate stalen strippen, en bieden optimaal doorzicht op het water. De leuning is ca. 0,75m hoog.

gerelateerd project

Dit project is gelijktijdig ontworpen en gerealiseerd met de twee fietsbruggen.

meer informatie?

bel Johan Büdgen:
015 750 25 74

projectteam

Thijs Beerkens
Johan Büdgen
Sam de Koning

vergelijkbare projecten