fbpx

advies, licht en constructief VO luchtbrug

lichtontwerp

De Amsterdamse kunstenaar Frankey ontwierp deze bijzondere Canal Skybridge voor Adyen. De luchtbrug overspant de 2,5 meter brede Nieuwe Sint Pieterspoort en verbindt de twee bedrijfspanden aan het Rokin. Wij werden ingeschakeld om samen met de kunstenaar het lichtontwerp uit te werken. De verlichting bestaat uit een klassieke lichtmast op de brug en verlichting op de randen van de boog en komt overeen met hoe veel echte bruggen in de hoofdstad zijn verlicht.

cartoonesk

Het kunstwerk is feitelijk een klein gebouwtje dat de twee panden verbindt. De verdiepingen van beide gebouwen liggen niet op gelijke hoogte, waardoor de luchtbrug niet horizontaal ligt, maar iets scheef. Daarnaast ligt het kunstwerk ook in bovenaanzicht licht gedraaid; de oversteek staat niet haaks op de gevels maar onder een hoek. Dit geeft het geheel een sterke, cartooneske uitstraling.

constructief ontwerp

Naast het lichtontwerp verzorgden we ook het constructief voorlopig ontwerp. De luchtbrug bestaat uit een basisframe van staal, waaraan alle benodigde elementen zijn opgehangen. Vloer en wanden van de luchtbrug zijn van glas, het bovenste gedeelte (de daadwerkelijke brug) is gemaakt met 3D-geprinte mallen, waarin een watergedragen acrylhars is gegoten met vermalen baksteengruis uit oude kademuren. Rijnboutt werkte op basis van ons VO de constructie verder uit.

specificaties

aannemer: Van Wijnen Heerhugowaard
oplevering: 2023

meer informatie?

bel Marion Kresken:
015 750 25 76

projectteam

Marion Kresken
Chris Wattel
Denis Bacal