fbpx

fietsbruggen

visie

Meer dan bij alle andere infrastructuurprojecten, speelt bij fietsbruggen het gebruikerscomfort een grote rol. Fietsers moeten een brug zonder al te veel moeite kunnen gebruiken en de brug zelf moet onderdeel zijn van een logisch route. Bij onze integrale ontwerpaanpak zijn comfort en routing aspecten waar standaard naar gekeken wordt. Verder kijken we goed naar de omgeving en de functie van de brug. Is een beeldbepalend ontwerp wenselijk of past een ingetogen uitstraling beter? We houden ook rekening met zaken als het budget, constructieve efficiëntie, duurzaamheid of circulariteit en onderhoud.

fietshellingen

We hebben veel ervaring met het ontwerpen en inpassen van fietshellingen. Vooral bij bruggen over een vaar- of spoorweg vraagt de vereiste doorvaart- of doorrijhoogte vaak om een flinke helling. Het hellingspercentage en de vorm en route van de helling zijn dan cruciaal voor zowel de ruimtelijke inpassing en dus de mogelijkheden, als voor het gebruikerscomfort. Projecten als de fietsbrug Nigtevecht of de Hovenring in Eindhoven zijn voorbeelden van projecten waarbij lange fietshellingen nodig waren.

ontwerpwijzer

Onze expertise op het gebied van fiets- en voetgangersbruggen vormde de basis voor de CROW ontwerpwijzer bruggen langzaamverkeer. Dit naslagwerk bevat zeer uiteenlopende informatie over alle aspecten die spelen bij het ontwerpen en realiseren van fietsbruggen.

meer werkvelden