fbpx

kostenraming

vooraf inzicht in kosten

Een project staat of valt met de financiering. Als opdrachtgever kun je nog zoveel willen, als het niet haalbaar is binnen het beschikbare budget, dan komt het er niet. Vooraf weten wat een brug, tunnel, viaduct of ander infrastructuurproject ongeveer gaat kosten, is daarom essentieel. Als ontwerp- en ingenieursbureau met zeer ruime ervaring in de sector, kunnen wij een gedegen kostenraming opstellen. Daarbij kunnen we ook aangeven wat er binnen welke range voor mogelijkheden zijn. Zo ontstaan realistische verwachtingen.

in de praktijk

Bijlmerweide

Een van de projecten die voor ons begon met het ramen van de kosten, was Bijlmerweide in Amsterdam. Hier wilde de gemeente de bestaande parkbruggen vervangen door speciaal voor de Bijlmerweide ontworpen bruggen. Het budget was echter zeer beperkt, dus werden we gevraagd te bekijken wat er mogelijk was. Op basis van uitgebreide kostenramingen brachten we de mogelijkheden in kaart. Vervolgens kregen we opdracht het ontwerp te maken, dat daarna is gerealiseerd.

Bartenbrug

Bij het ontwerp van de Bartenbrug in Den Bosch was het van groot belang dat de brug binnen budget gerealiseerd zou worden. Eerder verloor de gemeente miljoenen door problemen tijdens de uiteindelijk gestaakte bouw van een door een ander bureau ontworpen verkeersbrug. Ons ontwerp was daarom ingetogen en eenvoudig, maar wel passend op de locatie en uiteraard binnen budget. Zonder een uitgebreide en betrouwbare kostenraming vooraf zou dit niet mogelijk geweest zijn.

karakteristiek plaatstaal zijkant brug, voetgangers en fietsersbrug, Alphen a/d Rijn

andere diensten

contactpersoon

Johan Büdgen
015 750 25 74