fbpx

standaardbruggen

gemeentelijke standaard op maat

Veel gemeenten kampen met een grote vervangingsopgave: tientallen houten (park)bruggen die toe zijn aan vervanging. Uniformiteit in beeld en uitvoering is handig om het proces van de grootschalige vervanging eenvoudiger te laten verlopen. We ontwerpen geregeld gemeentelijke standaardbruggen, een maatwerk standaardbrug, speciaal voor uw gemeente ontworpen. Afgestemd op uw wensen en eisen ontwikkelen we een schaalbare standaardbrug die past bij het imago en karakter van uw stad, dorp of (woon)wijk. Daarbij kunnen we optimaal rekening houden met uw specifieke speerpunten, zoals duurzaamheid, beheer of versnelling van de uitvoering. We ontwierpen al gemeentelijke standaardbruggen voor onder meer Delft, Gouda, Den Bosch en Dordrecht.

bruggensysteem

Naast de gemeentelijke standaardbrug, bieden we diverse standaard bruggensystemen, waaronder één voor beweegbare bruggen. Waar soms een volledig unieke brug gewenst is, kan in andere situaties immers juist behoefte zijn een aan (meer) standaard brug. Een standaardbrug is doorgaans snel te leveren, in korte tijd te plaatsen (want geprefabriceerd) en ook nog eens aantrekkelijk qua kosten. Het ontwerpproces is bovendien een heel stuk korter: als opdrachtgever kiest u ‘simpelweg’ uit de opties die het systeem u biedt. Daarnaast is het uiteraard altijd mogelijk een standaardbrug te voorzien van een maatwerk hekwerk, maar ook de standaard hekwerken binnen onze bruggensystemen zijn verzorgd en kwalitatief hoogwaardig.

materiaalkeuze

We bieden standaardbruggen in diverse materialen:

staal of beton: ipv bruggensysteem, ontwikkeld in samenwerking met Jan Kuipers Nunspeet
ultrahogesterktebeton: bruggensysteem Delft, ontwikkeld in samenwerking met Hi-Con
composiet: standaardbruggen composiet, ontwikkeld in samenwerking met Composite Structures
hout, staal, beton, composiet: circulair bruggensysteem, ontwikkeld in samenwerking met Knipscheer infrastructuur

beweegbare standaardbrug

Bij beweegbare bruggen valt met standaardisatie bijzonder veel winst te behalen. De voorbereidingsfase is bij dergelijke projecten uitgebreid en de technische uitwerking complexer dan bij een vaste brug. Door een standaard beweegbare brug te ontwerpen, is de doorlooptijd voor opdrachtgevers een flink stuk korter en het project overzichtelijker. Ons systeem voor beweegbare bruggen, de Hollandse Brug, is parametrisch ontworpen en schaalbaar. We passen het dus makkelijk aan uw wensen en situatie aan, zonder alle berekeningen en uitwerkingen opnieuw te hoeven doen.
Ook voor beweegbare bruggen kunnen we een gemeentelijke standaardbrug ontwerpen, in een stijl die past bij uw gemeente.

advies

Bent u benieuwd naar wat we u kunnen bieden? Uiteraard adviseren we u graag, dus neem gerust contact op! Dan bekijken we samen met u welke standaardbrug het beste past binnen uw wensen en kunnen we u een vrijblijvende offerte bieden.

meer informatie?

bel Johan Büdgen:
015 750 25 74

of bel onze adviseur Jelena Knezevic:
015 750 25 75

diensten

folders

ipv Delft folder Circulair bruggensysteem i.s.m Knipscheer
ipvDelft-folder-bruggensysteem-UHSB