fbpx

herinrichting

totaalontwerp

Soms voldoet een openbare ruimte niet (meer) aan de wensen van de gebruikers. Een geheel nieuwe inrichting kan dan uitkomst bieden. Zo’n totaalontwerp omvat elementen als bestrating, zitgelegenheid en groen. Indien gewenst nemen we ook het ontwerp of de keuze van verlichting en straatmeubilair mee in de herinrichting.

multifunctioneel

Een goed ontworpen openbare ruimte nodigt uit om er te verblijven. Er moet, kortom, iets te doen zijn. Zitten of uitrusten in de schaduw bijvoorbeeld, maar idealiter biedt de openbare ruimte meer. Speelgelegenheid, een waterelement, uitzicht op spelende kinderen, winkelend publiek of bloemrijke beplanting… Bij een plein kan het wenselijk zijn dat er evenementen gehouden kunnen worden. Dat vraagt om specifieke voorzieningen, zoals putkasten of aan- en afvoerroutes. Het ontwerp voor de Nieuwe Markt in Roosendaal houdt rekening met markten en evenementen. Ten oosten van het paviljoen zijn de zitelementen hier bovendien voorzien van rvs hoekprofielen, zodat skateboarders dat gedeelte van het plein kunnen gebruiken.

meerwaarde

We zoeken in onze ontwerpen altijd naar meerwaarde. In uitstraling, verblijfskwaliteit of gebruiksmogelijkheden. Zo voegden we bij de herinrichting van het Merwedeplein in Sliedrecht zitgelegenheid toe rond het speeltuintje en combineerden we de betonnen zitelementen met groen door er plantenbakken van te maken. Het plein biedt zo niet alleen zitgelegenheid op de terrassen, maar ook voor wie geen consumptie wil.

meer werkvelden