fbpx

aanbesteding

advies over aanbesteding

Aanbesteden is een complexe aangelegenheid. De mogelijkheden zijn divers en er is geen standaardantwoord op de vraag wat de beste manier is om een project aan te besteden. De aard van het project, het beschikbare budget en bijvoorbeeld de ordegrootte zijn allemaal van invloed op de wijze van aanbesteden, de te kiezen spelregels en het contracttype. Op basis van onze jarenlange ervaring kunnen we u goed en gericht adviseren.

We hebben ervaring met aanbestedingen vanuit zowel de kant van de opdrachtgever als de kant van de uitvoerende partij. Bij veel projecten begeleiden we bijvoorbeeld de aanbesteding voor de opdrachtgever, maar in samenwerking met aannemers zijn we ook geregeld de partij die een aanbiedingsontwerp maakt om een opdracht binnen te halen.

voor opdrachtgevers

Een van de keuzes die de opdrachtgever moet maken, is het moment waarop hij een project aanbesteed. Ons blogitem ‘aanbesteden met so, vo of do’ legt uit wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende opties.

SMART-eisen

Voor opdrachtgevers geldt verder: hoe duidelijker de uitvraag, hoe passender het resultaat. Bij het opstellen van de aanbestedingsdocumenten is het belangrijk aandacht te hebben voor de juiste formulering. Het resultaat is dan veel beter te voorspellen en te sturen. Algemeen is het advies: als je weet wat je wil, vraag dat dan. Hoe? Lees om te beginnen ons blogitem over SMART-eisen…

in de praktijk

Bergwijkbrug Merelbeke

Samen met het Belgische SBE wonnen we de tender voor ontwerp en aanbesteding van deze verkeersbrug.

Hollandse Brug

Met name bij beweegbare bruggen is de aanbestedingsprocedure uitgebreid en complex, onder meer door de relatief ingewikkelde bestekken. Om de aanbesteding van een beweegbare brug voor de opdrachtgever te vereenvoudigen, ontwikkelden we een standaard beweegbare brug. Het ontwerp kan uiteraard nog altijd naar wens worden aangepast, maar de aanbestedingsstukken zijn in de basis al gereed. Meer over dit interessante product is te vinden op de projectpagina.

paatsing dekdelen verkeersbrug honingraatpatroon Heysehaven Rotterdam

andere diensten

contactpersoon

Johan Büdgen
015 750 25 74