fbpx

engineering

technische uitwerking

Een mooi ontwerp moet natuurlijk ook maakbaar zijn. Tijdens de engineeringfase werken we het ontwerp voor een armatuur of mast tot in detail uit, zodat we zeker weten dat het binnen budget te produceren is en dat het eindresultaat er verzorgd uitziet. Indien gewenst kunnen we ook betrokken blijven bij de productie om zo de kwaliteit van het eindproduct te waarborgen. Dit doen we uiteraard voor al onze eigen ontwerpen, maar we kunnen ook de engineering van uw project op ons nemen.

integratie van verlichting

Geregeld vraagt ook de integratie van de verlichtingsinstallatie om een zorgvuldige technische uitwerking. Hierbij valt onder meer te denken aan het netjes ‘wegwerken’ van de bekabeling op gevel en dak van een monumentaal pand, of de integratie van het installatiekastje in een brugconstructie, object of zitelement. Voor al dergelijke gevallen bedenken we graag een oplossing die werkt.

in de praktijk

lichtmasten Scheveningen

Voor de boulevard van Scheveningen ontwierp de Spaanse architect De Sola-Morales onder meer speciale lichtmasten. Wij werkten dit schetsontwerp uit tot op aanbestedingsniveau. Daarbij letten we onder andere op maakbaarheid en productiekosten. Het afwerkingsniveau van de stalen lichtmasten moest zeer hoog zijn. Dit vormde een extra uitdaging. De masten zijn bijvoorbeeld opgedeeld in stukken; de hoge afwerking vereiste een doordachte detaillering van de aansluitingen van de verschillende delen van de mast.

Hovenring

Een van de beeldbepalende elementen van de Hovenring is de ring van licht die zowel vanaf de fietsbrug als het ondergelegen kruispunt zichtbaar is. Samen met onze collega’s ontwikkelden we hiervoor het lichtconcept en verzorgden we de volledige uitwerking. We maakten onder meer maquettes op schaal om het effect van diverse oplossingen te kunnen vergelijken. Ook de verlichting van het kruispunt, aan spankabels bevestigde armaturen, is door ons ontworpen en uitgewerkt.

hoge stalen lichtmasten verlichting schemering Scheveningen boulevard ontwerp Sola-Morales

andere diensten

meer informatie?

bel Marion Kresken:
015 750 25 76

brücke architekt bei ipv Delft