fbpx

voetgangersbruggen

brugontwerp

Slank en comfortabel, zo zijn onze voetgangersbruggen te omschrijven. De geringe belasting maakt het relatief eenvoudig om voetgangersbruggen een bijzonder slank dek te geven, maar tijdens het ontwerpproces zoeken we altijd naar het optimum tussen overspanning, comfort en constructiehoogte. De ene brug is daardoor slanker dan de andere.

comfortabele helling

Een goed ontworpen voetgangersbrug is prettig te bewandelen voor iedereen. Dat betekent dat een eventuele helling niet te steil is en traptreden niet te hoog. Over hellingspercentages, dekbreedte en allerlei specificaties voor het ontwerp van voetgangersbruggen schreven we in opdracht van het CROW de ontwerpwijzer bruggen langzaamverkeer, gebaseerd op onze jarenlange ervaring.

uitkijkpunt

Soms ligt een voetgangersbrug op een plek die prachtig uitzicht biedt op de omgeving of kan de brug de beleving van bijvoorbeeld de onderliggende watergang versterken. Het is dan relatief eenvoudig om meerwaarde te creëren met een brug die niet alleen een weg of rivier oversteekt, maar ook uitnodigt om even te blijven staan. De brug Waalhaven is hier een mooi voorbeeld van, daar steekt het dek net iets verder door zodat een uitkijkpunt ontstaat dat zicht biedt op de uitgestrekte haven.

groene brug

Speciaal voor voetgangersbruggen in landelijk of groen gebied ontwikkelden we samen met Composite Structures de Groene brug, een met planten begroeide composietbrug. Ook deze creëert meerwaarde, doordat het groen met deze brug letterlijk doorloopt over het water en door de lange levensduur.

meer werkvelden