fbpx

tunnelverlichting

sociale veiligheid

Bij tunnels en onderdoorgangen is verlichting cruciaal voor de sociale veiligheid. Een goed verlichte tunnel voelt niet eng. In de tunnel zorgt verlichting voor gezichtsherkenning en overzicht, en van buitenaf is ook zichtbaar wat er zich in de tunnel afspeelt. Zeer regelmatig maken we het lichtontwerp voor de tunnels, viaducten en onderdoorgangen van ipv Delft, zoals de onderdoorgang in de Plesmanlaan te Leiden. De verlichting maakt dan integraal deel uit van het ontwerp. Uiteraard kunnen we ook voor uw tunnel of viaduct meedenken over de mogelijkheden van geïntegreerde verlichting.

fietstunnels

Speciaal voor fiets- en voetgangerstunnels ontwikkelden we in samenwerking met Armada Jansen tunnelarmatuur Stamina. Dit energiezuinige lineaire armatuur met zorgvuldig afgestemde indirecte verlichting is in iedere tunnel toepasbaar. Dit geldt dus nadrukkelijk ook voor bestaande tunnels die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken.

lichtkunst onder viaduct

Grote onderdoorgangen, bijvoorbeeld onder een snelweg of spoorbanen, zijn vaak weliswaar ruimer van opzet dan een doorsnee fietstunneltje, maar kunnen ook veel baat hebben bij doordachte verlichting. Ook hier maakt goede verlichting de ruimte aangenamer en wordt het gevoel van sociale veiligheid vergroot. Voor diverse locaties maakten wen het lichtontwerp onder viaducten. Dat varieert van het toepassen van het Stamina armatuur in Schiedam tot kleurrijke dynamische verlichting onder een viaduct nabij station Den Haag centraal en maatwerk lichtkunst op de betonnen kolommen onder een viaduct bij Schiphol.  Voor Beekdaelen ontwierpen we een hele lichtwand met bewegende beelden in een voetgangerstunnel. De mogelijkheden zijn eindeloos!

meer werkvelden

meer informatie?

bel Marion Kresken:
015 750 25 75

brücke architekt bei ipv Delft

diensten