fbpx

solar mast Phebe

technische uitwerking

In opdracht van Sun Park Innovation ontwierpen we een lichtmast op zonne-energie die geschikt is voor de Nederlandse weersomstandigheden en betaalbaar is. Ook verzorgden we de engineering van deze solar lichtmast: we werkten het basisontwerp uit tot op detailniveau en maakten de tekeningen en een 3D-model.

ontwerp lichtmast

Basis van het ontwerp is een topstuk van staal, met uithouders voor het armatuur en het standaard zonnepaneel. Dit zonnepaneel is bevestigd op een frame uit gezette plaat, waarop zich ook de elektronische componenten bevinden. Een speciaal ontworpen afdekkap sluit alles af en zorgt ervoor dat het geheel als één geïntegreerd paneel gemonteerd kan worden. Het topstuk is te monteren op zowel stalen als aluminium masten.

zonnepaneel

Het zonnepaneel is 360 graden draaibaar, zodat het per situatie op het zuiden gesteld kan worden. Het is leverbaar met een vermogen vanaf 80 W tot 120 W en een accu vanaf 240Wh tot 600Wh. Dit maakt de Phebe geschikt voor toepassing bij Nederlandse weersomstandigheden, wat tot nu toe bij veel solar verlichting niet het geval was.

dimbaar

Verder heeft de Phebe een dimprofiel en is de verlichting op afstand te monitoren en te besturen.

Alphen a/d Rijn

De eerste serie Phebes is geplaatst langs de Dijkgraafweg in Hazerswoude-dorp.

specificaties

hoogte lichtbron: 6,5 m
totale hoogte: 7,3 m
oplevering: 2019

levering

www.sunparkinnovation.com/

meer informatie?

bel Thijs Beerkens:
015 750 25 75

projectteam

Thijs Beerkens
Wieland Wuyts
Rob Kruizinga

vergelijkbare projecten