fbpx

advies infra

vragen over infrastructuur

Dankzij onze ervaring van meer dan twintig jaar kunnen we in veel zaken binnen de markt van bruggen en infrastructuur adviseren. Het kan gaan om één of meer korte vragen of een uitgebreid adviestraject. Een paar voorbeelden van vragen waarvoor u bij ons terecht kan:

Hoe ontwerp je een brug die het snelverkeer remt?
Wat zal deze brug kosten?
Voldoet dit hekwerk aan het bouwbesluit?
Hoe kan ik ons project het beste aanbesteden?

Ons kennisblog geeft op een aantal van deze vragen al antwoord, bijvoorbeeld de items ‘Wat kost een brug‘ of ‘Aanbesteden met so, vo of do?‘. Toch is elke situatie anders, dus aarzel niet contact met ons op te nemen!

beoordeling ontwerp of aanpak

Daarnaast kunnen we u ook helpen bij het beoordelen van een ontwerp op plan van aanpak. Haalbaarheids- of variantenstudies behoren ook tot de mogelijkheden.

in de praktijk

Busbaanbrug Almere

De gemeente Almere vroeg ons mee te denken over het vergroten van de capaciteit voor de busbaan tussen station en stadscentrum. Zou een verhoogde busbaan hier een oplossing voor zijn? We hebben de situatie bekeken en wat schetsen gemaakt. Al snel bleek een verhoogde busbaan hier mogelijk. Het meedenken leidde bij dit project tot de realisatie van de busbaanbrug.

Voetgangersbrug Waalhaven

Binnen de gemeente Rotterdam bestond al geruime tijd de wens om een voetgangersverbinding over het rangeerterrein bij de Waalhaven te maken. De breedte van het rangeerterrein en de aanwezigheid van een primaire waterkering die vrij moest blijven van funderingspalen, maakte echter dat deze wens lang als onhaalbaar gezien werd. Uiteindelijk schakelde het Havenbedrijf Rotterdam ons in om te kijken of en brug wellicht toch te realiseren zou zijn. Het resultaat behaalde in 2017 een nominatie bij de internationale Footbridge Awards.

AME.07_087_duurzame-bruggen-Amersfoort-ipvDelft

andere diensten

contactpersoon

Johan Büdgen
015 750 25 74