fbpx

downloads

ipv Delft algemeen

Omdat we onze kennis graag met u en anderen delen, bieden we een scala aan downloadable content: folders, brochures en zelfs complete boekwerken die u hier eenvoudig en snel kunt downloaden.

Kies een categorie:

ipv Delft algemeen
standaardbruggen
duurzaamheid
ontwerpwijzers
project- en productfolders

presentatieboek Lichtontwerp (2024)

Onze expertise op het gebied van verlichting is groot en beslaat veel deelgebieden: van het aanlichten van monumenten tot het ontwerpen van een armatuur en van een integraal lichtontwerp voor tunnels of bruggen tot lichtplannen voor straten, pleinen en hele wijken. Dit boekje biedt een overzicht van wat we zoal doen en de projecten die we recentelijk realiseerden.

naslagwerk Wat kost een brug?

Om inzicht te bieden in wat een brug zo ongeveer kost, zetten we zeventig van onze projecten in dit naslagwerk, gerangschikt per type brug en op volgorde van de realisatiekosten in prijs per vierkante meter, geïndexeerd naar het prijspeil van januari 2023. Verder bevat het boekje richtprijzen en een uiteenzetting van de opbouw van de kosten van een brug.

beweegbare bruggen presentatieboek

Dit boekje focust op onze expertise als ontwerpers van beweegbare bruggen. Het bevat beelden en beschrijvingen van veertien van onze beweegbare bruggen, waarbij een breed scala aan mogelijkheden de revue passeert. Een mooie, handzame bron van informati

presentatieboek 2022

Ons tweejaarlijkse presentatieboek geeft een goede indruk van de projecten waaraan we werken, onze ontwerpvisie en de breedte van onze werkzaamheden. Van lichtarchitectuur tot openbare ruimte en van gemeentelijke standaardbrug tot grote iconische fietsbruggen, onderdoorgangen, viaducten en vlonders.

VERNIEUWD! inspiratieboek bruggen in woonwijken

Deze download geeft een beeld van wat we zoal aan bruggen voor woonwijken hebben ontworpen. Voor nieuwbouwwijken of ter vervanging van bestaande houten (park)bruggen. Ook onze standaardbruggen en maatwerk gemeentelijke standaardbruggen komen aan bod.

folder haalbaarheids- en variantenstudies

Een haalbaarheids- of variantenstudie maakt de (on)mogelijkheden van een project al in de beginfase inzichtelijk en beoordeelbaar, wat leidt tot onderbouwde keuzes. Deze folder geeft voorbeelden uit de praktijk en laat zien voor welk soort probleemstellingen een variantenstudie zoal geschikt is: onder meer voor het in kaart brengen van mogelijkheden qua kosten, inpassing, technische haalbaarheid of brugtypen.

presentatieboek Openbare ruimte | Lichtarchitectuur

Handig naslagwerk dat een goed beeld geeft van onze werkzaamheden in de vakgebieden Openbare ruimte en Lichtarchitectuur. Bevat 24 projecten in woord en beeld en een interview met architect Winie Dijksterhuis over de herinrichting van twee pleinen in Sliedrecht.

Op de kaart (2016)

Fotoboek met een overzicht van de mooiste projecten van ipv Delft. Ter ere van ons 20-jarig bestaan, 2016

standaardbruggen

folder standaardbruggen composiet

In samenwerking met Composite Structures ontwikkelden we een reeks standaardbruggen in composiet. Deze folder toont de mogelijkheden. Met drie standaardontwerpen biedt het systeem u een geschikte brug voor elke situatie, en dankzij toepassing van composiet zijn de bruggen onderhoudsvrij en gaan ze zeker honderd jaar mee.

folder circulair bruggensysteem

Knipscheer en ipv Delft hebben de handen ineengeslagen en een systeem van circulaire bruggen ontwikkeld. Deze folder laat zien waaruit het systeem bestaat en wat de voordelen zijn van deze innovatieve ontwikkeling.

folder Hollandse Brug

Waarom het wiel telkens opnieuw uitvinden? Met dit systeem van standaard beweegbare bruggen kunnen we snel een betaalbaar ontwerp leveren.

folder ipv bruggensysteem

Ons eerste bruggensysteem biedt een reeks betaalbare, degelijk ontworpen standaardbruggen in staal en beton. Verschillende opties qua hekwerk. Ontwikkeld met Jan Kuipers Nunspeet

folder Bruggensysteem Delft (UHSB)

Een superslank dek dankzij gebruik van ultrahogesterktebeton. Onderhoudsarm en met zeer lange levensduur. De folder vertelt meer over de toepassingsmogelijkheden, het systeem en de voordelen van UHSB.

duurzaamheid

IPV_Inspiratieboek_Circulair_Ontwerpen

inspiratieboek circulair ontwerpen

In opdracht van Rijkswaterstaat inventariseerden we de mogelijkheden van circulair ontwerpen binnen de bruggensector. Aan de hand van gerealiseerde en lopende projecten behandelt dit boekje de vele aspecten die bij circulair ontwerpen komen kijken. Met theorie en inspirerende voorbeelden.

folder circulair bruggensysteem

Knipscheer en ipv Delft hebben de handen ineengeslagen en een systeem van circulaire bruggen ontwikkeld. Deze folder laat zien waaruit het systeem bestaat en wat de voordelen zijn van deze innovatieve ontwikkeling.

ontwerpwijzers

ipv Delft Design Manual_Ontwerp_Fiets_Voetbruggen

design manual voor fiets- en voetgangersbruggen

In deze Engelstalige design manual gaan we in op de belangrijkste aspecten bij het ontwerpen van fiets- en voetgangersbruggen:
– gebruikers
– hellingontwerp
– belastingen
– hekwerken
– kosten
– slimme voorbeelden

IPV_Design_Guide_Fietshellingen_3

design guide fietshellingen 3.0

Alles wat er bij het ontwerpen van een fietshelling komt kijken, wordt in deze ontwerpwijzer fietshellingen besproken. Onder meer beeldkwaliteit & uitstraling, ruimtelijke inpassing en comfort & beleving.

Meer weten over de inpassing en het ontwerp van fietshellingen?

Ontwerpwijzer bruggen langzaam verkeer

Geschreven door ipv Delft in opdracht van het CROW, 2014

Overbruggen

Overzicht vroege werken ipv Delft en design guide bruggen, 2007

Bridging the Dutch landscape

Engelstalige versie van Overbruggen, 2007

project- en productfolders

folder JETTY modulaire steiger

Gezamenlijk ontwikkelden De Boer & De Groot en ipv Delft een modulair steigersysteem, de JETTY. Een systeem van drijvende en vaste steigerelementen die onderling eenvoudig en eindeloos zijn te combineren. Geschikt voor onder andere toepassing als terras, park of sportlocatie op het water.

boek Brug Dronryp

In opdracht van de Provincie Friesland maakten we een projectboek over Brug Dronryp. Een lijvig boekwerk vol foto’s van zowel de uitvoering als het eindresultaat en interviews met vele betrokkenen, van de hoofdaannemer tot de wethouder en zelfs de buren van de brug. En met uitgebreide informatie over de totstandkoming van het brugontwerp.

folder Broken Light armatuur

Uitgebreide informatie over dit innovatieve armatuur. Broken Light geeft een intrigerend ongelijkmatig lichtspel met lichte en minder lichte plekken, dat wezenlijk bijdraagt aan de sfeer van de openbare ruimte. De folder bevat onder meer foto’s van gerealiseerde projecten.

ipvDelft_Ontsluiting_Bio_Science_Park_Leiden

projectboek ontsluiting Bio Science Park Leiden

Deze publicatie doet in woord en beeld verslag van de totstandkoming van dit interessante infrastructuurproject in Leiden. Van de ruimtelijke inpassing en de eerste schetsen tot en met de detaillering van tegelwerk en de bamboe bekleding, alles komt aan bod.

IPV_Folder_Geluidsschermen

brochure slimme geluidsschermen

In samenwerking met Holland Scherm en Pieters Bouwtechniek ontwikkelden we twee bijzondere geluidsschermen: het funderingsloos geluidsscherm en het scherm met zonnepanelen. In deze brochure vindt u uitgebreide informatie over de toepasbaarheid en technische specificaties van beide.