fbpx

design & construct

ontwerp en engineering

Veel van onze grote projecten zijn design & construct, zoals bijvoorbeeld ontpoldering NoordwaardKadoelenbrugBuitenring Parkstad Limburg en de Zwethbrug. We werken dan in samenwerking met zowel grote als kleinere aannemingsbedrijven. Doorgaans nemen wij daarbij het ontwerp op ons en werken we dit samen met de aannemer uit tot op engineeringsniveau.

D&C aanbesteding

Daarnaast maken we geregeld een schets- of referentieontwerp voor de opdrachtgever, dat vervolgens met een design & construct aanbesteding in de markt gezet wordt. Daarbij werken we het ontwerp technisch al zodanig uit dat we zeker weten dat het binnen budget te realiseren is. Dit betekent niet dat alles al vast ligt, de aannemer heeft uiteraard voldoende vrijheid om zijn eigen expertise in te zetten en moet een groot deel van de engineering nog zelf doen.

downloadable boekje

Ons D&C presentatieboekje geeft uitgebreide informatie over onze D&C projecten.

in de praktijk

Bartenbrug Den Bosch

Voor de gemeente Den Bosch verliep de realisatie van de nieuwe Bartenbrug verre van gesmeerd. De uitvoering van het oorspronkelijk gekozen ontwerp werd tijdens de bouw gestaakt vanwege scheurvorming en herhaaldelijke kostenoverschrijding. In juni 2015 startte de aanbiedingsfase voor een nieuwe design & construct uitvraag. Uit vier inzendingen werd ons ontwerp gekozen en gerealiseerd. In nauwe samenwerking met uitvoerder Mobilis en constructeur Wagemaker maakten we een helder ontwerp dat bovenal binnen budget en in korte tijd was te realiseren. Het ontwerp past uitstekend in de omgeving en is binnen 7 maanden gerealiseerd.

Voetgangersbrug Ankeveen

Het beschikbare budget voor deze gewilde voetverbinding was erg krap. Een reguliere aanbesteding had al tot niets geleid, toen de opdrachtgever ons benaderde. We maakten een paar schetsen en hebben die vervolgens direct samen met opdrachtgever en een aannemer doorgenomen op haalbaarheid. Het resultaat was een brugontwerp dat binnen budget te realiseren was. Dankzij de 1-op-1 aanpak was er geen aanbestedingsprocedure nodig, wat een flinke kostenbesparing opleverde. Het ontwerp is bovendien optimaal afgestemd op de mogelijkheden en expertise van de aannemer, precies waar het bij Design & Construct om draait!

wapening in houten mal voor in het werk gestort betonnen brugdek fietsbrug N274 Onderbanken

andere diensten

contactpersoon

Johan Büdgen
015 750 25 74