fbpx

multi-purpose mast ProRail

technische uitwerking

Om het beeld op stations zo rustig mogelijk te houden, ontwikkelde ProRail een multi-purpose mast waarin zaken als verlichting, camera’s, bebording en geluidsspeakers zijn geïntegreerd. De mast is bedoeld voor plaatsing op nieuwe stations of stations die gerenoveerd worden. Ons werd gevraagd het prototype verder uit te werken en productieklaar te maken.

slanke constructie

Bij de technische uitwerking van het prototype is het gelukt de mast nog wat slanker te maken en de twee luiken te vervangen door één. Verder vroeg met name de uitwerking van het aansluitpunt voor de diverse onderdelen veel aandacht. Per mast is plaats voor één klok, informatiebord of beweegbare camera. Deze passen uiteindelijk allemaal op hetzelfde aansluitpunt. Daarnaast ziet de aansluiting er ook netjes uit als er niets op is bevestigd.

pilotproject

Op station Hardinxveld-Giessendam zijn de eerste exemplaren van de vernieuwde multi-purpose mast geplaatst. Medio 2020 zal ook station Blerick van de nieuwe masten worden voorzien.

afstemming

Bij dit project werkten we nauw samen met Bureau Spoorbouwmeester, het onafhankelijk adviserend orgaan voor ontwerp en vormgevingsopgaven binnen de spoorsector.

meer informatie?

bel Ivo Mulders:
015 750 25 73

projectteam

Ivo Mulders
Joost Vreugdenhil

vergelijkbare projecten