fbpx

cortenstaal boomroosters Hazerswoude

ellips

De gemeente vroeg om karakteristieke maatwerk boomroosters voor de in een carré geplaatste Moeraseiken op het Ambachtsplein. We bedachten een modulair systeem van cortenstalen platen met bladvormige perforaties. Een ellipsvormige uitsparing maakt het mogelijk kleine verschillen in situering van de boom op te vangen. In totaal bestaat het systeem uit zes verschillende cortenstaal platen, die samen drie verschillende ellipsen kunnen vormen.

perforaties in cortenstaal

Het merendeel van de platen is voorzien van bladvormige perforaties. Het aantal perforaties is het grootst direct rond de bomen en neemt dan geleidelijk af tot nul ter hoogte van de cortenstaal banken. Zo krijgen de boomwortels voldoende water en lucht en ontstaat een speels beeld dat op subtiele wijze refereert aan de landelijke ligging van Hazerswoude.

bescherming

De hekjes rond de bomen fungeren niet alleen als boombeschermers, maar hebben ook een constructieve rol in het geheel.

Verder staan op sommige plekken banken om te voorkomen dat auto’s over de cortenstaal boomroosters heen rijden. De speciaal voor dit project ontworpen banken hebben een cortenstalen frame en houten bekleding die blind is bevestigd.

specificaties

uitvoeringskosten: €94.050,-
oplevering: 2016

meer informatie?

bel Gerhard Nijenhuis:
015 750 25 72

projectteam

Rutger Wirtz
Gerhard Nijenhuis

presentatieboek Openbare ruimte | Lichtarchitectuur

vergelijkbare projecten