fbpx

jongerenontmoetingsplek (JOP) Heteren

uitnodigend

Voor het nieuwe dorpsplein in Heteren (Gelderland) ontwierpen we deze JOP, een jongerenontmoetingsplek. Uitgangspunt was een prettige, uitnodigende plek te creëren waar jongeren met elkaar rond de tafel kunnen zitten. We kozen voor een stalen frame met houten bekleding, een beproefde combinatie die we eerder toepasten in onder meer XXL-banken en de Linea-meubilairlijn. Dankzij de overkapping is de JOP in alle jaargetijden te gebruiken.

menselijke maat

De JOP is ruim van opzet, niet alleen wat hoofdafmetingen betreft, maar ook qua beweegruimte tussen tafel en bank en in hoogte. Dit maakt hem makkelijk in gebruik. Dankzij maatvoering en materiaalgebruik is het een geschikte ontmoetingsplek voor zowel kleine als grotere groepen. De bank is ontworpen als tribune en heeft daardoor twee zitniveaus. Elk niveau biedt gemakkelijk plaats aan acht personen, die comfortabel kunnen zitten. Op het bovenste zitniveau fungeert de overkapping als rugleuning en op de kopse kant loopt het stalen frame door tot 45 centimeter boven de zitting zodat ook daar een rugleuning is.

participatie

Het ontwerp van de jongerenontmoetingsplek kwam tot stand in nauwe samenwerking met jongeren van het lokale jeugdhonk, de beoogde gebruikers. Gezamenlijk zijn de eisen opgesteld en is bekeken voor hoeveel personen de JOP geschikt moest zijn. Ook de opdrachtgever, de dorpsraad van Heteren, is bij het ontwerpproces betrokken.

snelle productie

Dankzij onze expertise en jarenlange samenwerking met producent Falco, is het ontwerp snel gerealiseerd. Het modulaire ontwerp maakt de JOP geschikt voor uiteenlopende locaties, de maatvoering is naar wens aan te passen en ook het aantal modules kan per locatie bepaald worden.

specificaties

producent: Falco
oplevering: 2024

interesse?

Bel ons gerust! We denken graag met u mee en kunnen zowel schetsen als prijsopgave snel regelen.

meer informatie?

bel Gerhard Nijenhuis:
015 750 25 72

projectteam

Gerhard Nijenhuis
Denis Bacal

vergelijkbare projecten