fbpx

wachtruimte watertaxi Rotterdam

ontmoedigen autogebruik

Rond de Rotterdamse Kuip is het aantal parkeerplaatsen beperkt. De gemeente wil bezoekers mede daarom ontmoedigen met de auto naar het stadion te komen. Personenvervoer over water is een van de alternatieven. De huidige aanlegsteiger voor de watertaxi aan de Piet Smitkade is onlangs uitgebreid met een extra ponton, zodat ook grotere boten kunnen aanleggen. Deze kunnen bezoekers van evenementen in Stadionpark snel van en naar parkeerterreinen aan de andere kant van de Maas brengen.

ontwerp wachtruimte

Op verzoek van de gemeente ontwierpen we samen met producent Falco een overkapping op de bestaande steiger. Een eenvoudige stalen constructie met uitkragend sedumdak en glazen wandpanelen. De wachtruimte krijgt twee aparte delen en ingangen: één voor de watertaxi en één voor mensen met een combiticket voor parkeren en een retourtje waterbus. In beide delen komen afzetpalen met uitrekbare linten, zodat ook grote passagiersstromen goed te reguleren zijn.

windscherm

De overkapping is zo ontworpen, dat de glazen panelen in elk geval voor de meest gangbare windrichtingen op de locatie fungeren als windscherm. Er is bewust niet gekozen voor een geheel gesloten constructie, om te voorkomen dat de ruimte als verblijfsruimte gebruikt wordt.

specificaties

productie en uitvoering: Falco
oplevering: zomer 2021

meer informatie?

bel Sietse Cieraad:
015 750 25 78

ontwerper bruggen Sietse Cieraad

projectteam

Sietse Cieraad
Gerhard Nijenhuis

vergelijkbare projecten