fbpx

lichtprojectie

gevelverlichting

Lichtprojectie leent zich voor verschillende toepassingen in de openbare ruimte. Wij gebruiken het met namen bij de aanlichting van gebouwen. Het grote voordeel van deze techniek is dat je het licht heel goed kunt richten. Op de projecten bevindt zich een maatwerk masker, dat ervoor zorgt dat de ene plek meer licht ontvangt dan de andere. Zo is het mogelijk om de gevel van een museum te verlichten zonder dat er licht door de ramen heen gaat. Voor het Mauritshuis realiseerden op deze manier de aanlichting van de gevels. Ook diverse Delftse monumenten zijn met projectoren aangelicht.

bewegwijzering

Daarnaast is het mogelijk om met lichtprojectie bewegwijzering, een icoon of een afbeelding aan te brengen in de openbare ruimte. Het voordeel van deze techniek is dat de projectie alleen aan gaat wanneer dat nodig is en de rest van de tijd onzichtbaar is. Bij station Amsterdam Centraal geeft een lichtprojectie ’s avonds bijvoorbeeld aan waar de nachtentree is.

uitgebreide informatie

Er is van alles mogelijk met lichtprojectie. Over de voor- en nadelen schreven we eerder al een blog-item genaamd Projectieverlichting, een uitkomst?! Wilt u weten wat lichtprojectie zou kunnen betekenen voor uw project? Neem gerust contact op!

meer werkvelden

meer informatie?

bel Thijs Beerkens:
015 750 25 75

diensten