fbpx

lichtarmatuur Circular

modern armatuur

Firma De Nood, producent van buitenverlichting, kwam bij ons met het verzoek gezamenlijk een nieuw armatuur te ontwerpen. Ze vroegen daarbij expliciet om een koperen armatuur met een moderne uitstraling, als waardevolle aanvulling op de meer historisch ogende verlichting in hun assortiment. Deze uitdaging gingen we uiteraard graag aan.

koper

Het resultaat is de Circular. Een modern koperen armatuur met ronde vormen. De Nood heeft veel ervaring in het bewerken van koper en ons sprak de unieke uitstraling van het materiaal aan. Eenmaal in aanraking met weer en wind, verandert koper op eigen wijze van kleur en uitstraling. Bovendien is het een zeer duurzaam materiaal.

traditionele lantaarn

In de schetsfase zijn veel varianten voorbijgekomen. Uiteindelijk kozen we een vorm die strak is, maar als silhouet nog wel doet denken aan de traditionele lantaarns. We keken naar de klassieke, vierkante lantaarn, met al zijn gezette randen, details en ornamenten. Dit hebben we vervolgens teruggebracht tot het absolute minimum, maar met behoud van het kenmerkende silhouet: sokkel, glas, hoed. Licht trapeziumvormig met het bredere deel bovenin, dat van onderaf gezien juist weer ‘recht’ vertekent. Géén ribben op de hoeken en glas uit één stuk, zo ontstond het eerste concept voor een modern armatuur. Vervolgens maakten we nog een vereenvoudigingsslag, door de contour van de vierkante lantaarn juist rond uit te voeren.

binnenzijde armatuur

Door ook koper aan de binnenkant zichtbaar te houden, afgeschermd van de elementen, ontstaat na verloop van tijd een mooi contrast tussen een verweerde buitenkant en glanzende binnenkant.

Als lichttechniek is gekozen voor het CircuLux optiek, dat de vorm van het ronde uiterlijk versterkt. Deze custom-made led module is in zowel symmetrische als asymmetrische uitvoering beschikbaar.

specificaties

Armatuur Circular is vanaf nu exclusief te bestellen bij De Nood.

meer informatie?

bel Thijs Beerkens:
015 750 25 79

projectteam

Rob Kruizinga
Thijs Beerkens

deel deze pagina via:

vergelijkbare projecten