fbpx

lichtmasten centrumring Roosendaal

verkeersroute rond centrum

Nadat we eerder de Nieuwe Markt in Roosendaal volledig onder handen namen (totaalplan herinrichting inclusief verlichting), vroeg de gemeente ons ook mee te denken over de verlichting van de centrumring. Deze verkeersroute om het centrum van de binnenstad is in 2018 en 2019 opnieuw ingericht en heeft nu een rustige uitstraling en verkeersveilige weg-indeling.

sierlijke lichtmast

Om de uniformiteit en herkenbaarheid van het centrumgebied te vergroten, kozen we ervoor de centrumring uit te rusten met lichtmasten die identiek zijn aan de kleine lichtmasten die we eerder al ontwierpen voor de Nieuwe Markt. Antracietkleurige masten met dubbele uithouder en energiezuinige ledverlichting. Waar op de Nieuwe Markt is gekozen voor speciale RGBW schijnwerpers van LumenPulse, zijn de masten op de centrumring uitgevoerd met armatuur Teceo van Schreder.

verzorgde detaillering

De vormgeving van de mast is geïnspireerd op de rietstengel, waarbij de ene stengel uit de andere groeit. Er is een verhaal dat Roosendaal ooit Riesendaal heette, Riesen zijn rietstengels. De mast is daarom opgebouwd uit een aantal gezette platen die samen een basisstengel vormen van waaruit een grote en een kleinere stengel (de uithouders) groeien. 

specificaties

oplevering: 2019

meer informatie?

bel Marion Kresken:

015 750 25 76

vergelijkbare projecten