fbpx

tunnelarmatuur Stamina in Schiedam

tunnelverlichting

Veel fietstunnels en onderdoorgangen zijn donker en onaantrekkelijk. Gebrek aan goede verlichting speelt hierbij een grote rol. Het Stamina-armatuur, speciaal ontwikkeld voor dergelijke locaties, biedt uitkomst. De Stamina is een energiezuinig lineair armatuur met zorgvuldig afgestemde indirecte verlichting, dat in iedere tunnel toepasbaar is. Ipv Delft ontwierp het armatuur samen met Armada Janse als onderdeel van de toolbox ‘Licht in de tunnel’, die maatregelen bevat om verlichting en veiligheid in onaangename tunnels drastisch te verbeteren.

veelzijdig armatuur

Het armatuur maakt gebruik van geavanceerde lenstechniek die zorgt voor een goede lichtspreiding zonder te verblinden. De Stamina vormt een doorlopende lijn in het midden van het tunnelplafond. Verder biedt het armatuur diverse opties, zoals computergestuurde RGB-verlichting of een kap met op maat uitgesneden patroon om het eigen karakter van de tunnel te versterken.

sociale veiligheid

In Schiedam paste Armada Janse de Stamina toe in twee beuken onder het spoor, op de route tussen station en Euroscoop. De voorheen donkere ruimtes zijn nu prettig verlicht, wat zowel de sociale veiligheid als de sfeer in het gebied aanzienlijk ten goede komt. De gemeente Schiedam is zeer tevreden met het resultaat.

levering

Het armatuur is opgenomen in het assortiment van zowel Modernista als Armada Janse.
Meer informatie:
Armada Janse, 040 256 19 11, www.armadajanse.nl
Modernista, 06 813 96 113, www.modernista.nl

meer informatie?

bel Marion Kresken:
015 750 25 75

brücke architekt bei ipv Delft

ipv Delft presentatieboek 
2020

vergelijkbare projecten