fbpx

toolbox tunnelverlichting

aanpak sociaal onveilige tunnels

Veel fietstunnels en onderdoorgangen zijn donker, onaantrekkelijk en onveilig. Gebrek aan (goede) verlichting speelt hierbij een grote rol. Daarom ontwikkelden we samen met Armada Janse een toolbox om bestaande tunnels om te toveren tot veiligere, prettigere en mooiere tunnels. De toolbox bestaat uit diverse maatregelen die elkaar aanvullen, met verlichtingsarmatuur Stamina als centrale spil.

licht en wandafwerking

Andere onderdelen van de toolbox zijn een kleuradvies, een onderhoudsplan, anti-graffiti coating in frisse, lichte kleuren en kwalitatieve wandbekleding. Er kan onder meer gekozen worden voor keramische tegels. Ook verrijking van de wanden met een kunstproject behoort tot de mogelijkheden.

Stamina armatuur

Het armatuur maakt gebruik van geavanceerde lenstechniek die zorgt voor een goede lichtspreiding zonder te verblinden. Het lineaire armatuur wordt zo toegepast dat het een doorlopende lijn vormt in het midden van het tunnelplafond.
Verder biedt het armatuur diverse opties, waaronder dynamische licht- en geluidseffecten. Ook is een op maat uitgesneden patroon te maken in de kap van het armatuur, om zo het eigen karakter van de tunnel te versterkten. 

meer informatie?

bel Marion Kresken:
015 750 25 75

brücke architekt bei ipv Delft

projectteam

Rob Kruizinga
Ronald Rozemeijer

vergelijkbare projecten