fbpx

fietstunnel Zeeweg Katwijk

Waterloopje

In Katwijk heeft de gemeente een nieuwe fietstunnel gerealiseerd aan het Waterloopje. De tunnel gaat onder de drukke Zeeweg door en betekent een flinke verbetering voor met name fietsers en voetgangers in de badplaats, maar ook voor het doorgaande verkeer op de Zeeweg.

wandbekleding

Na realisatie van de betonnen tunnel vroeg de gemeente ons een ontwerp te maken voor de wandbekleding. Directe aanleiding hiervoor waren de eerder door ons gerealiseerde tegelwanden in de tunnels van het Ontsluiting Bio Science Park project in Leiden en aan de Kanaalweg in diezelfde plaats. Het tegelpatroon is een abstracte weergave van duinen, zee en lucht.

korte doorlooptijd

De gewenste doorlooptijd was kort en snel doorpakken was geboden bij zowel ontwerp als realisatie. We maakten een viertal schetsmatige voorstellen, variërend in mate van abstractheid. Uiteindelijk is in overleg met de opdrachtgever gekozen voor een ingetogen maar fris ontwerp met langwerpige keramische tegels in verschillende bruin-, wit- en grijstinten. Met het oog op onderhoud en vervuiling plaatsten we de meest donkere tegels onderaan en wordt het kleurenpalet naar boven toe steeds lichter.

specificaties

afmetingen wanden: l=24 m | h=2,2 m
oplevering: 2021

meer informatie?

bel Ivo Mulders:
015 750 25 73

projectteam

Ivo Mulders
Chris Spierings
Sjef Brands

vergelijkbare projecten