fbpx

Fietskronkels De Kempen

schetsen: Studio Rocco Verdult

bidbook

De gemeenten Eersel, Bladel, Bergeijk, Reusel-De Mierden en Oirschot in de Brabantse regio De Kempen hebben plannen om verrassende en speelse fietspaden aan te leggen om het toerisme in de regio een extra impuls te geven. Socal designbureau Studio Rocco Verdult en ipv Delft stelden samen met de gemeenten een bidbook Fietskronkels op.

fietsbelevenis

Daarin komt een flink aantal ideeën voor Fietskronkels aan bod, variërend van een golvend fietspad of een route door of over het water tot een kronkel die dwars door een kerkgebouw voert of een pad dat om een windturbine heen slingert. Overkoepelend uitgangspunt is dat de Fietskronkels een belevenis bieden, een toegevoegde waarde in de beleving van het Kempense landschap. De mogelijkheden zijn in theorie haast oneindig.

suggesties

In de uitwerking komen uiteraard aspecten als kosten, uitvoerbaarheid, logistiek en verkeersveiligheid om de hoek kijken. Het bidbook dient dan ook expliciet als bron van inspiratie. Het biedt suggesties, noemt aandachtspunten en wakkert enthousiasme aan.

toerisme

De betrokken gemeenten zijn vastbesloten nog komend jaar de eerste Fietskronkels in De Kempen te realiseren. De regio trekt veel bezoekers en wil dat graag zo houden. Spectaculaire fietsroutes die verrassende aspecten van de regio laten zien, kunnen daar zeker aan bijdragen. In Belgisch Limburg trekken de projecten ‘fietsen door het water’ in openluchtpark Bokrijk en ‘fietsen door de toppen van de bomen’ in Hechtel-Eksel inmiddels duizenden extra bezoekers.

Momenteel zoeken de Kempense gemeenten naar geschikte locaties en types Fietskronkels.

specificaties

partners: Studio Rocco Verdult
status: bidbook gereed

meer informatie?

bel Gerhard Nijenhuis:
015 750 25 72

projectteam

Chris Spierings
Gerhard Nijenhuis
Tako van Midwoud

vergelijkbare projecten