fbpx

eindelementen kindercampus Pendrecht

eindpunt van de routes

Voor de Rotterdamse wijk Pendrecht ontwierpen we bewegwijzering voor acht kindvriendelijke routes die scholen, speelplaatsen en naschoolse opvang met elkaar verbinden. Kleine kinderen uit Pendrecht kunnen dankzij deze routes op een veilige manier naar hun bestemming lopen.

De opdrachtgever wilde graag een duidelijke, maar ook speelse markering van de eindpunten van de routes.

stalen elementen

ipv Delft ontwierp de stalen eindelementen van de acht kindvriendelijke routes uiteraard vanuit de beleving van kinderen. De zeedieren zijn duidelijk herkenbaar en, net als de bijpassende routes, vrolijk gekleurd. Alle elementen zijn kokervormig van opbouw en bestaan uit twee lasergesneden platen die aan elkaar gelast zijn.

De dolfijn op Plein 1953, in het centrum van Pendrecht, spuit op timergestuurde momenten water.

specificaties

afmetingen: divers
uitvoeringskosten: op aanvraag

meer informatie?

bel Adriaan Kok:
015 750 25 70

projectteam

Adriaan Kok
Gerhard Nijenhuis
Jetske Rikkert

vergelijkbare projecten

parkbruggen De Boomgaarden Wageningen

romantische Parkbruggen

Voor het brugontwerp lieten we ons inspireren door de locatie, een voormalige boomgaard in Wageningen waar een nieuwbouwwijk verrees. Het gebruik van hout in het hekwerk en de kromming van zowel dek als hekwerk komen voort uit de romantiek van een boomgaard.

U-profiel

We kozen voor eenvoudige bruggen met een stijlvol en uniek hekwerk bestaande uit stalen balusters en houten balken die door de balusters heen lopen. Op de betonnen calamiteitenbrug lopen de balken door op de zijkanten van het dek, op de fiets- en voetgangersbruggen staat het hekwerk op de stalen randliggers. Door deze liggers, standaard U-profielen, in een toog te walsen en vervolgens onder een hoek te plaatsen, ontstaat een uniek ontwerp Parkbruggen dat eigenlijk heel eenvoudig is. De bruggen versmallen naar het midden toe en zijn getoogd, waardoor gebruikers zich bewust worden van het feit dat ze een watergang passeren.

buitenstijl rondom bruggen

Behalve de drie bruggen voor deze wijk, ontwierpen we ook de complete buitenstijl bestaande uit lichtmasten, brievenbussen en bewegwijzering.

specificaties parkbruggen

afmetingen: l=8,2 m | b=1,3 m; l=12 m | b=1,8 m; l=10,3 m | b=3,5 m
uitvoeringskosten: 76.281,- euro (prijspeil 2003)
oplevering: 2003

onze rol bij dit project

ontwerp so t/m do
begeleiding aanbesteding
toezicht uitvoering

meer informatie?

bel Gerhard Nijenhuis:
015 750 25 72

projectteam

Adriaan Kok
Gerhard Nijenhuis

projectlocatie

vergelijkbare projecten