fbpx

groene brug

begroeide composietbrug

In Pijnacker is de eerste Groene Brug geplaatst. De met sedumplanten begroeide composietbrug ontwikkelden we in samenwerking met Composite Structures. De Groene Brug is een nieuw brugtype: een begroeide brug waarop groenzones gewoon kunnen doorlopen. Ideaal voor natuurgebieden, parken en landelijk gebied en een verzorgd en duurzaam alternatief voor kleine houten bruggen of vlonders.

lichtgewicht en onderhoudsvrij

De brug ligt in het verlengde van een ecologische zone bij nieuwbouwwijk Ackerswoude. Eerst is het composiet dek met een overspanning van 11,5 meter in zijn geheel geplaatst. Daarna werd een laag aarde aangebracht en tot slot de sedumplanten en het schelpenpad. Behalve eenvoudig te plaatsen – composiet weegt weinig – is de brug ook onderhoudsvrij. Zowel het composiet als de beplanting behoeven geen onderhoud. De verwachte levensduur is minstens honderd jaar.

schaalbaar

Het ontwerp van de brug is schaalbaar in zowel lengte als breedte en leent zich zodoende voor bruggen in allerlei afmetingen. Kort, lang, breed of smal: alles kan.

contact

Opdrachtgevers die geïnteresseerd zijn in de Groene Brug kunnen contact opnemen met projectleider Johan Büdgen van ipv Delft op 015 750 25 74.

specificaties

partner: Composite Structures
oplevering: 2019

meer informatie?

bel Johan Büdgen:
015 750 25 74

projectteam

Johan Büdgen
Thijs Beerkens

vergelijkbare projecten