fbpx

voetgangersbrug skatepark Bedum

Amsterdamse School

Voor het Groningse dorp Bedum ontwierpen we deze voetgangersbrug, gelegen naast het nieuwe skatepark. De brug bevindt zich tussen twee basisscholen en de sportzaal in en ligt in het dorpscentrum. De lokale architectuur, die met name dankzij de Bedumse architecten A. Wiersema en K. Zevenberg sterk verwant is aan zowel de Amsterdamse als de Delftse School, vormde de inspiratie voor het brugontwerp.

modern jasje

We kozen voor een eenvoudige stalen brug met strippenhekwerk, waar we letterlijk een eigen draai aan gegeven hebben door het bovenste gedeelte van de strippen te draaien ten opzichte van het onderste deel. De rondingen ter plaatse van de draaiiing en in de hekwerkbeëindiging, gecombineerd met de opvallende kleurstelling zorgen ervoor dat het ontwerp goed past bij de karakteristieken van de lokale architectuur.

fietswerend hekwerk

Een voorziening om fietsers te weren maakt integraal deel uit van het ontwerp, wat zorgt voor een uniform en prettig beeld. Deze voorziening bestaat uit een tweedelig hekwerk van dezelfde stijlen als het hekwerk op de brug en in dezelfde kleurstelling.

specificaties

aannemer: De Boer & De Groot
afmetingen: l=8 m | b=1,5 m
oplevering: 2022

meer informatie?

bel Winie Dijksterhuis:
015 750 25 77

projectteam

Winie Dijksterhuis

vergelijkbare projecten