fbpx

Hollandse brug

standaard beweegbare bruggen

Bij een beweegbare brug is de voorbereidingsfase uitgebreid en de engineering een stuk ingewikkelder dan bij een vaste brug. Dat moet slimmer kunnen, dachten we! We bedachten de Hollandse Brug, een standaard beweegbare brug. Doel: het ontzorgen van de opdrachtgever (gemeentes, provincies, waterschappen).

sneller en simpeler

Nu worden voor elke beweegbare brug opnieuw uitgebreide, ingewikkelde bestekken en aanbestedingsstukken gemaakt. Door een compleet, kant-en-klaar product aan te bieden wordt het voorbereidingstraject voor de opdrachtgever versimpeld en versneld. Tegelijkertijd is de uitvoeringsfase een stuk korter. Alles bij elkaar betekent dit dat de Hollandse Brug ook economisch heel aantrekkelijk is voor opdrachtgevers.

varianten stalen brug

We ontwikkelden meerdere vormgevingsvarianten van de stalen brug, waarbij het brugprincipe onveranderd blijft. De basisvariant, opgebouwd uit kokerprofielen, is modern maar terughoudend vormgegeven en past in diverse omgevingen. Daarnaast zijn er twee varianten met een meer uitgesproken vormgeving, waarvan een is opgebouwd uit open H-profielen.

bewegingswerk

Er is gekozen voor een tandheugel met elektromechanische aandrijving. Dit type bewegingswerk is degelijk, relatief betaalbaar en onderhoudsvriendelijk.

praktijkvoorbeelden

We hebben inmiddels al verschillende beweegbare bruggen gerealiseerd waarbij de Hollandse Brug de basis vormde. Zo realiseerden we in Almere de Schateilandbrug en in Emmeloord de Marknesserbrug. Twee heel verschillende bruggen, maar dus met dezelfde basis.

Bekijk hier een animatie van de Hollandse Brug: https://vimeo.com/35748680 gemaakt door Inceptum.

meer informatie?

bel Gerhard Nijenhuis:
015 750 25 72

projectteam

Niels Degenkamp
Gerhard Nijenhuis

vergelijkbare projecten