fbpx

ophaalbrug Schateiland Almere

Hollandse Brug

Ter ontsluiting van de nieuw aan te leggen camping op het Schateiland in Almere ontwierpen we drie bruggen. Meest in het oog springend is de beweegbare fietsbrug volgens het principe van de Hollandse Brug. Bij de uitvraag voor deze tender speelden drie aspecten een bepalende rol: de planning van de uitvoering, duurzaamheid en het bewegingswerk voor de ophaalbrug.

energieneutraal

Met 9 tot 10 m2 aan zonnepanelen op de bovenzijde van de ballastkist is het streven dat de brug energieneutraal is. Om materiaal en kosten te besparen ontwierpen we een aangepaste versie van het door de opdrachtgever geïndiceerde hekwerk, waar 40 procent minder staal voor nodig was.

zelfbediening

De brug is uitgevoerd met een innovatief systeem voor zelfbediening, zodat recreanten op de staande mastroute de brug in het vaarseizoen zelf kunnen openen wanneer zij willen passeren.

integraal ontwerp

Zoals geldt voor vrijwel al onze bruggen, is ook deze brug integraal ontworpen. Slagboomkasten, seinen en verlichting staan in lijn met het hekwerk en vormen er visueel een geheel mee. Verder staat de naam van elke brug in het hekwerk.

gewonnen tender

We wonnen de tender voor het totaalproject bestaande uit een beweegbare brug, een vaste fietsbrug en een vaste verkeersbrug samen met hoofdaannemer Knipscheer en Machinefabriek Rusthoven.

specificaties

aannemer: Knipscheer Infrastructuur
oplevering: 2020

meer informatie?

bel Sietse Cieraad:
015 750 25 78

ontwerper bruggen Sietse Cieraad

projectteam

Niels Degenkamp
Sietse Cieraad
Thijs Beerkens

presentatieboek beweegbare bruggen

vergelijkbare projecten