herinrichting Merwedeplein Sliedrecht

nieuw leven inblazen

De gemeente Sliedrecht heeft een gedeelte van winkelstraat Kerkbuurt onlangs opnieuw ingericht. Voor de twee pleinen aan de Kerkbuurt, het Merwedeplein en het Horecaplein, stond gemeente, ondernemers en pandeigenaren een bijpassende metamorfose voor ogen. Met de herinrichting wordt het winkelgebied compacter en krijgt het een impuls. Ons werd gevraagd het schetsontwerp verder uit te werken. Hieronder vallen inrichting, bestrating en groen. Kortom: we verzorgden het totaalontwerp voor de herinrichting van deze twee openbare ruimten.

Merwedeplein

Ook de openbare ruimte verderop aan de Kerkbuurt, pal voor de ingang van Op de Kerkbuurt, was aan verbetering en een duidelijke invulling qua functionaliteit toe. Hier creëren we meer zitgelegenheid, meer groen en een ruimer uitzicht op de entree van het winkelcentrum. De bestaande speelvoorziening wordt iets verplaatst en in de bestrating wordt een loper in aantrekkelijk patroon aangebracht die doorsteekt in de Kerkbuurt. Zo is al van een afstand te zien dat er hier iets valt te beleven.

betrokken ondernemers

Het schetsontwerp voor beide pleinen kwam tot stand in samenwerking met de betrokken ondernemers en pandeigenaren. Zij delen ook in de kosten van de herinrichting.

specificaties

aannemer: GKB
betrokken partijen: De Groot& Schagen, Garden Inspirations, Gebroeders De Koning, Boerplay, Wienerberger, Bouwbedrijf Visser
uitvoeringskosten: ca. € 325.000
oplevering: 2020

gerelateerd project

Dit project is gelijktijdig uitgevoerd met herinrichting Horecaplein Sliedrecht.

meer informatie?

bel Winie Dijksterhuis:
015 750 25 77

projectteam

Winie Dijksterhuis

projectboek Openbare ruimte | Lichtarchitectuur

vergelijkbare projecten