fbpx

herinrichting Burg. Haitsmaplein Mijdrecht

opknapbeurt

In Mijdrecht, gemeente De Ronde Venen, is het winkelcentrum De Lindeboom onlangs uitgebreid en opgeknapt. Ook de openbare ruimte in het gebied was toe aan een herinrichting. De gemeente vroeg ons het schetsontwerp dat ze hiervoor hadden verder uit te werken. Afstemming met de Janskerk, ondernemers, bewoners en de eigenaar van het winkelcentrum maakte ook deel uit van onze opdracht.

herinrichtingsplan creëert eenheid

Het gebied bestaat uit verschillende zones: de groenstrook aan de Ringvaart, de Kerkstraat en het plein voor de Janskerk, het Burgemeester Haitsmaplein (parkeerterrein), een deel van de Dorpsstraat en een nieuwe verbinding tussen de kerk en het Burgemeester Haitsmaplein. In de bestaande situatie heeft elke zone een ander type bestrating en zijn eigen straatmeubilair. Door te kiezen voor één type bestrating en een beknopt kleurenpalet van bruintinten en antraciet, krijgt de openbare ruimte rond het winkelcentrum en de kerk een eenduidige en warme uitstraling. Al het nieuwe straatmeubilair, van fietsnietje tot afvalbak en zitelementen, heeft een strakke, no nonsens vormgeving.

totaalontwerp

Naast de bestrating en het meubilair ontwierpen we ook het groen, dat onder meer in nieuwe groeneilanden is aangebracht. Uitgangspunt was dat er groen zou komen op alle belangrijke zichtlijnen, zodat het winkelcentrum optimaal aansluit bij het groene karakter van Mijdrecht en De Ronde Venen.

specificaties

oplevering: 2022

meer informatie?

bel Ivo Mulders:
015 750 25 73

projectteam

Ivo Mulders
Rutger Wirtz
Winie Dijksterhuis

vergelijkbare projecten