fbpx

herinrichting Middenveer Sliedrecht

grondige opfrisbeurt

In opdracht van Maas en Nienhuis maakten we een ontwerp voor de herinrichting van Middenveer, een kleine woonwijk in Sliedrecht. Met de gerealiseerde herinrichting heeft de straat, die al langer woonerf was, nu ook echt de uitstraling en inrichting van een woonerf. Uitgangspunt voor ons inrichtings- en bestratingsontwerp was uiteraard ook het creëren van een aantrekkelijkere openbare ruimte.

inrichting passend bij woonerf

We kozen voor een herkenbare inrichting: warmrode klinkerbestrating voorzien van lichtgrijze strepen dwars op de rijrichting. Deze kleurstelling vormt een welkome aanvulling op de bebouwing, die vooral wit- en grijstinten kent. De bestrating loopt door over de volledige breedte van de straat, zodat een uitnodigend tapijt ontstaat. De strepen zorgen voor een opgewekt straatbeeld dat op subtiele wijze uitnodigt tot spelen. Nog belangrijker is dat de strepen ook de snelheid uit het verkeer halen, omdat ze visueel de doorgaande lijn van de weg doorbreken. Zo is het ontwerp een echte woonerf-inrichting.

meer groen

Naast nieuwe bestrating en een nieuw straatprofiel, kreeg de straat ook meer groen. Bestaande boomvakken zijn groter en meer uitgesproken gemaakt met een duidelijke rand. Daarnaast voegden we nieuwe groenvakken toe. Zo ontstaat een groener en aantrekkelijker geheel. Door de plantvakken om en om aan weerszijden van de weg te plaatsen hebben ze bovendien een remmende werking.

ingetogen samenspel bestrating

Tot slot kregen ook de parkeervakken nieuwe bestrating en een duidelijke maar ingetogen uitstraling. De parkeervakken zijn voorzien van dezelfde lichtgrijze straatsteen als de strepen; zorgvuldig geplaatste witte stenen duiden de vakken aan.

specificaties

oplevering: 2020

meer informatie?

bel Winie Dijksterhuis:
015 750 25 77

projectteam

Winie Dijksterhuis

vergelijkbare projecten