fbpx

herinrichting Horecaplein Sliedrecht

nieuw leven inblazen

De gemeente Sliedrecht heeft een gedeelte van winkelstraat Kerkbuurt onlangs opnieuw ingericht. Voor de twee pleinen aan de Kerkbuurt, het Merwedeplein en het Horecaplein, stond gemeente, ondernemers en pandeigenaren een bijpassende metamorfose voor ogen. Met de herinrichting wordt het winkelgebied compacter en krijgt het een impuls. Ons werd gevraagd het schetsontwerp verder uit te werken. Hieronder vallen inrichting, bestrating en groen. Kortom: we verzorgden het totaalontwerp voor de herinrichting van deze twee openbare ruimten.

Horecaplein

Dit fuikvormige plein aan de Stationsweg vormt een van de entrees van het winkelgebied. Het was echter een vrij ongedefinieerde, onaantrekkelijke ruimte. Ook miste er groen. Een nieuw langwerpig zitelement, betonnen randen in heldere lijnen gecombineerd met groen en nieuwe verharding zullen van dit plein een aantrekkelijk verblijfsgebied maken.

betrokken ondernemers

Het schetsontwerp voor beide pleinen kwam tot stand in samenwerking met de betrokken ondernemers en pandeigenaren. Zij delen ook in de kosten van de herinrichting.

specificaties

aannemer: GKB
betrokken partijen: De Groot& Schagen, Garden Inspirations, Gebroeders De Koning, Boerplay, Wienerberger, Bouwbedrijf Visser
uitvoeringskosten: ca. € 170.000
oplevering: 2020

gerelateerd project

Dit project is gelijktijdig uitgevoerd met herinrichting Merwedeplein Sliedrecht.

meer informatie?

bel Winie Dijksterhuis:
015 750 25 77

projectteam

Winie Dijksterhuis

presentatieboek Openbare ruimte | Lichtarchitectuur

vergelijkbare projecten