fbpx

composiet parkbruggen Den Bosch

sierlijk en slank brugontwerp

De wens vanuit de gemeente ‘s-Hertogenbosch was simpel: een eenvoudig en onderhoudsarm brugontwerp met landelijke uitstraling en een enigszins transparant hekwerk dat niet overklimbaar is. We vertaalden deze wens naar een sierlijke, slanke brug met een herkenbare eigen identiteit. Het balusterloze witte hekwerk van verticale stalen strippen en een houten handregel is daarbij de beeldbepaler.

composiet brugdek

Het dek bestaat uit een kokervormige gesloten dekconstructie van glasvezelversterkt kunststof (composiet). Dek en hoofddraagconstructie zijn hierbij één; de dekhoogte is afhankelijk van de overspanning. Doordat het hekwerk doorloopt over de brugrand ziet elke brug er hetzelfde uit, ondanks verschillen in dekhoogte. Dankzij de keuze voor composiet is de brug licht, waardoor deze eenvoudig is te plaatsen. Bovendien is de brug onderhoudsvrij en kunnen vogels niet in de brugconstructie nestelen. Indien nodig is de brug zeer eenvoudig te reinigen. De levensduur is minstens honderd jaar.

tijdloze kwaliteit

Het tijdloze brugontwerp past in vrijwel iedere omgeving. Het licht uitwaaierende strippenhekwerk versterkt visueel de toog van de bruggen en zorgt voor een dynamisch beeld waarin de mate van transparantie verandert afhankelijk van waar men zich bevindt.

specificaties

uitvoering: Wallaard Noordeloos
afmetingen:
uitvoeringskosten:
oplevering: 2018

meer informatie?

bel Johan Büdgen:
015 750 25 74

projectteam

Johan Büdgen
Winie Dijksterhuis
Marion Kresken
Chris Spierings

folder standaardbruggen composiet

inspiratieboek bruggen in woonwijken

vergelijkbare projecten