fbpx

bruggen Bijlmerweide Amsterdam

referentieontwerp

De houten bruggen in de Bijlmerweide waren aan vervanging toe. De gemeente vroeg ons een referentie-ontwerp te maken voor 12 bruggen, dat als basis kon dienen voor alle ruim twintig bruggen in het park. Vanwege het beperkte beschikbare budget maakten we zeer uitgebreide kostenramingen en verkenden we wat binnen budget haalbaar was.

cortenstaal

Uiteindelijk ontwierpen we eenvoudige bruggen met een cortenstalen hekwerk en cortenstalen randliggers. In tegenstelling tot regulier staal, behoeft dit materiaal geen conservering, wat een kostenbesparing oplevert. Het hekwerk is verder zo transparant mogelijk, met een relatief grote hart-op-hart afstand van de balusters en een spankabelvulling.

vrijheden

Voor de opdrachtgever hebben we het ontwerp en de bijbehorende vrijheden vastgelegd. Zo was de aannemer vrij in de materiaalkeuze voor de draagconstructie, maar lag het principe van de uitwaaierende balusters – die waaieren over de 1e vier velden uit – vast. De bruggen zijn gerealiseerd door aannemingsbedrijf Jos Scholman.

meer informatie?

bel Johan Büdgen:
015 750 25 74

projectteam

Johan Büdgen
Winie Dijksterhuis

vergelijkbare projecten