fbpx

bruggen De Streek, Etten-Leur

nieuwbouw

De gemeente Etten-Leur realiseert nieuwbouwwijk De Streek. Wij ontwierpen een familie van bruggen voor dit nieuwbouwproject: twee verkeersbruggen, een fietsbrug en een voetgangersbrug. Hoewel de vier bruggen verschillen qua afmetingen en gebruikersgroep, hebben ze wel een eenduidige uitstraling. Ook het materiaalgebruik komt grotendeels overeen: alle bruggen hebben een betonnen dek en hetzelfde kenmerkende stalen spijlenhekwerk. De verkeersbruggen en de fietsbrug hebben daarnaast gemetselde landhoofden en vleugelwanden.

hekwerk

Het hekwerk ontwierpen we speciaal voor dit project. Het tijdloze design heeft een verzorgde uitstraling en biedt veel transparantie. Bovendien past het goed bij de omliggende bebouwing. Dat geldt ook voor het metselwerk. De S-vormige vleugelwanden op de kade maken een uitnodigend gebaar en geven letterlijk ruimte aan de kruispunten aan weerszijden van de brug.

budget

Het budget voor de bruggen was relatief beperkt. Het is ons gelukt kwalitatief hoogwaardige bruggen te realiseren met een bijpassende uitstraling. Dit komt onder meer doordat we de twee verkeersbruggen identiek hebben uitgevoerd. Kruisingshoek (97 graden) en afmetingen zijn zorgvuldig afgestemd. Deze keuze betekende een kostenbesparing in onder andere engineering en uitvoering.

specificaties

afmetingen: l=6,4 m | b=2,5 m (voetbrug); l=12,9 m | b= 4,5 m (fietsbrug) en l=12,9 m | b=10 m (verkeersbruggen)
oplevering: 2022

meer informatie?

bel Johan Büdgen:
015 750 25 74

projectteam

Johan Büdgen
Thijs Beerkens
Joost Vreugdenhil

inspiratieboek bruggen in woonwijken

vergelijkbare projecten