fbpx

 jaren ’30 armatuur Ymago

uitstraling

De gemeente Alkmaar wil eenheid in de openbare ruimte, onder meer door ieder type wijk haar eigen standaardverlichting toe te bedelen. Een van de wijktypes is de jaren dertig wijk. Voor deze wijken, waarvan er in Alkmaar meerdere zijn, vroeg de gemeente ons een standaard armatuur te ontwerpen op basis van een archetypische schets.
We ontwierpen het Ymago-armatuur, zowel als wand- als paaltoparmatuur en inclusief lantaarnpaal en uithouder. Uitgangspunt was een nostalgische uitstraling gecombineerd met moderne techniek.

techniek

Het armatuur heeft een gietaluminium V-vormige houder, waarop een geforceerd stalen kap zit met daaronder een acrylaat bol. De ledverlichting bevindt zich achter een opalen donutvormige kap, die zorgt voor diffuus licht. Vanwege de korte afstand tot de gevel, is gekozen voor een asymmetrische bundel van zacht licht. Het geheel is zo ontworpen dat de ledunits eenvoudig te vervangen zijn. Het wandarmatuur heeft een geïntegreerd aansluitkastje.

specificaties

De gietijzeren masten zijn 4,5 meter hoog, het armatuur zelf is ongeveer 1 meter hoog en heeft een diameter van 0,65 meter.
De masten staan momenteel alleen in de Spoorbuurt, maar zullen in een later stadium ook in de andere jaren ’30 wijken verschijnen.

prijs: vanaf € 1.135,-

leverancier

Het Ymago-armatuur is te verkrijgen via Mikana openbare verlichting.

meer informatie?

bel Thijs Beerkens:
015 750 25 75

vergelijkbare projecten