fbpx

nieuws

geslaagde vak-excursie beweegbare bruggen

Op 8 juni vond onze vak-excursie plaats. Het thema was dit keer: beweegbare bruggen. We bezochten vier zeer uiteenlopende beweegbare bruggen, allemaal door ons ontworpen.

Voorafgaand aan de busrit langs de projecten, verzorgden Knipscheer Infrastructuur B.V. , Knook Staal, de Gemeente Almere en de Provincie Flevoland interessante lezingen over verschillende aspecten van de Michiel de Ruyterbrug in Urk en de Michauxbrug in Almere. Onze eigen Gerhard Nijenhuis en Chris Wattel vertelden meer over de Hollandse Brug (onze standaard beweegbare brug), IFD ontwerpen en de andere twee projecten: de Marknesserbrug in Emmeloord en de Schateilandbrug in Almere.

Al met al een zeer geslaagde excursie, met dank aan alle sprekers en deelnemers!

Klik hier voor meer beelden van de vak-excursie 2023.

ander nieuws over infra-projecten:

passerelle krijgt vorm!

Vandaag start in Zwolle het inhijsen van de houten liggers van de passerelle. Met de plaatsing van de liggers krijgt de passerelle fysiek vorm. Naar verwachting zal de gehele brug - een opgetild park boven het spoor - medio 2025 klaar zijn.

eerste standaardbruggen Schagen gerealiseerd

In navolging van veel andere Nederlandse gemeenten, heeft ook Schagen ervoor gekozen een gemeentelijke standaardbrug te laten ontwerpen. We maakten een basisontwerp met drie verschillende hekwerkvarianten: voor landelijk gebied, voor stedelijk gebied en voor de westelijke kustzone.

opdracht bouw fietsbrug Haarlemmertrekvaart

De gemeente Teylingen heeft aannemersbedrijf Damsteegt opdracht gegeven de fiets- en voetgangersbrug over de Haarlemmertrekvaart te realiseren. We maakten het ontwerp voor de stalen brug, die straks een snelle en soepele verbinding vormt tussen Voorhout en Noordwijk en Noordwijkerhout.

steunpunten passerelle Zwolle geplaatst

Eind vorige week zijn in Zwolle de eerste steunpunten van de passerelle op hun plek gezet. Wie nu op de trein wacht, ziet de stalen portalen staan voor het toekomstige opgetilde park van 130 bij 10 meter. De funderingen voor de trappen zijn in aanbouw. Op 29 april aanstaande volgt plaatsing van de eerste houten ligger.

index