fbpx

nieuws

geslaagde vak-excursie beweegbare bruggen

Op 8 juni vond onze vak-excursie plaats. Het thema was dit keer: beweegbare bruggen. We bezochten vier zeer uiteenlopende beweegbare bruggen, allemaal door ons ontworpen.

Voorafgaand aan de busrit langs de projecten, verzorgden Knipscheer Infrastructuur B.V. , Knook Staal, de Gemeente Almere en de Provincie Flevoland interessante lezingen over verschillende aspecten van de Michiel de Ruyterbrug in Urk en de Michauxbrug in Almere. Onze eigen Gerhard Nijenhuis en Chris Wattel vertelden meer over de Hollandse Brug (onze standaard beweegbare brug), IFD ontwerpen en de andere twee projecten: de Marknesserbrug in Emmeloord en de Schateilandbrug in Almere.

Al met al een zeer geslaagde excursie, met dank aan alle sprekers en deelnemers!

Klik hier voor meer beelden van de vak-excursie 2023.

ander nieuws over infra-projecten:

passerelles Brussel gereed

De twee cortenstalen fiets- en voetgangersbruggen over spoorlijn L50 ten noordwesten van Brussel zijn gereed en in gebruik genomen. We ontwierpen de opvallende passerelles in samenwerking met Artgineering en in opdracht van spoorwegbeheerder Infrabel.

geslaagde vak-excursie beweegbare bruggen

Op 8 juni vond onze vak-excursie plaats. Het thema was dit keer beweegbare bruggen. We bezochten vier zeer uiteenlopende beweegbare bruggen, allemaal door ons ontworpen. Onder meer Knipscheer Infrastructuur B.V. , Knook Staal, de Gemeente Almere en de Provincie Flevoland verzorgden vooraf interessante lezingen over de projecten.

Markante Michiel de Ruyterbrug Urk klaar

Het nieuwe landmark voor Urk is klaar! Op 1 juni vond de feestelijke opening plaats van de Michiel de Ruyterbrug over de Urkervaart. Bruggenspecialist ipv Delft ontwierp de iconische beweegbare brug, waarvan balans en hamei doen denken aan een boetnaald, de naald waarmee vissers hun netten repareren.

nieuw: naslagwerk Wat kost een brug?

Benieuwd naar wat een brug nou ongeveer kost? En welke kostenposten daar allemaal bij komen kijken? Bekijk dan snel ons naslagwerk Wat kost een brug? Het bevat zeventig van onze projecten gerangschikt per type brug en op volgorde van de realisatiekosten in prijs per vierkante meter, geïndexeerd naar het prijspeil van januari 2023. Inclusief richtprijzen en informatie over kostenopbouw.

index