fbpx

nieuws

geslaagde vak-excursie beweegbare bruggen

Op 8 juni vond onze vak-excursie plaats. Het thema was dit keer: beweegbare bruggen. We bezochten vier zeer uiteenlopende beweegbare bruggen, allemaal door ons ontworpen.

Voorafgaand aan de busrit langs de projecten, verzorgden Knipscheer Infrastructuur B.V. , Knook Staal, de Gemeente Almere en de Provincie Flevoland interessante lezingen over verschillende aspecten van de Michiel de Ruyterbrug in Urk en de Michauxbrug in Almere. Onze eigen Gerhard Nijenhuis en Chris Wattel vertelden meer over de Hollandse Brug (onze standaard beweegbare brug), IFD ontwerpen en de andere twee projecten: de Marknesserbrug in Emmeloord en de Schateilandbrug in Almere.

Al met al een zeer geslaagde excursie, met dank aan alle sprekers en deelnemers!

Klik hier voor meer beelden van de vak-excursie 2023.

ander nieuws over infra-projecten:

productie houten passerelle vordert

De passerelle Zwolle is volop in productie. Vorige maand bezochten onze collega's van Karres en Brands de werkplaats van Schmees en Lühn, waar onder meer het houten brugdek en de stalen steunpunten al goed te bewonderen waren. De realisatie van het project vordert daarmee rap.

passerelle Zwolle in Geocraft

De bouw van de passerelle in Zwolle is vorige maand van start gegaan. Op Geocraft, een Minecraftversie van heel Nederland, is de brug inmiddels al gereed! Jos van Uum bouwde de virtuele brug en attendeerde ons op het filmpje. Erg leuk om te zien dat het ontwerp zo zorgvuldig is nagebouwd.

nominatie BENELUX Steel Bridge Contest

Fietsbrug Tegenbosch behoort tot de vijf genomineerden voor de BENELUX Steel Bridge Contest in de categorie fiets- en voetgangersbruggen! Hier zijn we uiteraard erg trots op. Er werden voor deze categorie maar liefst 34 projecten ingediend.

gewonnen tender natuurinclusieve kademuur en brug

De gemeente Amsterdam heeft opdracht gegeven voor de realisatie van een natuurinclusieve kademuur langs de Molenwetering en een voetgangersbrug over diezelfde watergang. Ipv Delft werkte het ontwerp uit in samenwerking met Dura Vermeer, die de uitvoering op zich zal nemen.

index