fbpx

nieuws

Markante Michiel de Ruyterbrug Urk klaar!

Het nieuwe landmark voor Urk is klaar! Op 1 juni vond de feestelijke opening plaats van de Michiel de Ruyterbrug over de Urkervaart. We ontwierpen de iconische beweegbare brug, waarvan balans en hamei doen denken aan een boetnaald, de naald waarmee vissers hun netten repareren.

De Michiel de Ruyterbrug is meer dan een brug alleen, dat stond al bij het allereerste gesprek tussen gemeente en ontwerpers buiten kijf. Urk wilde een baken en kreeg een baken. Het nieuwe landmark is een waardevolle verbinding: als hoofdontsluiting van de toekomstige Zeeheldenwijk, maar ook als ontmoetingsplek voor alle Urkers.

ander nieuws over infra-projecten:

steunpunten passerelle Zwolle geplaatst

Eind vorige week zijn in Zwolle de eerste steunpunten van de passerelle op hun plek gezet. Wie nu op de trein wacht, ziet de stalen portalen staan voor het toekomstige opgetilde park van 130 bij 10 meter. De funderingen voor de trappen zijn in aanbouw. Op 29 april aanstaande volgt plaatsing van de eerste houten ligger.

Michiel de Ruyterbrug open voor verkeer

In Urk is de Michiel de Ruyterbrug opengesteld voor het verkeer. De beweegbare brug was al geruime tijd klaar, maar nu zijn ook de aansluitende wegen gereed.

productie houten passerelle vordert

De passerelle Zwolle is volop in productie. Vorige maand bezochten onze collega's van Karres en Brands de werkplaats van Schmees en Lühn, waar onder meer het houten brugdek en de stalen steunpunten al goed te bewonderen waren. De realisatie van het project vordert daarmee rap.

passerelle Zwolle in Geocraft

De bouw van de passerelle in Zwolle is vorige maand van start gegaan. Op Geocraft, een Minecraftversie van heel Nederland, is de brug inmiddels al gereed! Jos van Uum bouwde de virtuele brug en attendeerde ons op het filmpje. Erg leuk om te zien dat het ontwerp zo zorgvuldig is nagebouwd.

index