fbpx

geluidsscherm A15 Sliedrecht

aanleiding geluidsscherm

De gemeente Sliedrecht en Bouwfonds Property Development ontwikkelen samen nieuwbouwwijk Baanhoek-West. Vanwege de ligging pal naast de A15 is plaatsing van een geluidsscherm nodig. Het nieuwe scherm sluit aan op het geluidsscherm van de gemeente Papendrecht enerzijds en het grondlichaam van het spoorviaduct over de A15 anderzijds. Aan de andere kant van het spoorviaduct staat een ander geluidsscherm.

ingetogen ontwerp

Langs een relatief kort traject staan hier, met het nieuwe scherm erbij, drie verschillende geluidsschermen langs de snelweg. Reden om het ontwerp ingetogen te houden. Tegelijkertijd refereert het geluidsscherm op subtiele wijze aan het karakter en de historie van Sliedrecht als bakermat van de baggerindustrie. Het scherm heeft een betonnen plint met de textuur van basaltblokken en daarboven glazen panelen waarop een golvenpatroon zichtbaar is. Deze twee golven verwijzen naar bagger (onderste) en water (bovenste).

modulair geluidsscherm

Het maatwerk geluidsscherm is opgebouwd uit modules van 6 meter breed en staat onder een hoek van 10 graden. De totale hoogte van het scherm is 6 meter. Richting de afrit Sliedrecht-West neemt het geluidsscherm geleidelijk af in hoogte tot 1,5 meter.

specificaties

partners: Bouwfonds Property Development, Strukton
oplevering: 2017
afmetingen: l= 650m | b= 6m
uitvoeringskosten: € 1.129.800,-

meer informatie?

bel Johan Büdgen:
015 750 25 74

projectteam

Johan Büdgen
Ronald Rozemeijer

vergelijkbare projecten